Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Löve2d Játékkészítés? FONTOS!

Smileyhead kérdése:

Löve2d Játékkészítés? FONTOS!

Figyelt kérdés

Löve2d-ben szeretnék játékot csinálni, de nagyon bonyolultak az angol nyelvű tutorialok. Szóval hogyan tudnék megcsinálni egy Super Mario Galaxy 2-játékot 2d-ben?

Tehát:

-Kéne részletes magyarázat, hogy hogyan kezdjem el

-Mit írjak be ezekhez: Launch Star, Animációk, Bossok, Power-upok, és lehetőleg egy pályaválasztó-map is jól jönne.

Ezekkel a programokkal rendelkezem(egy netes tutorial szerint ezek kellenek):

-Paint.net (Grafika)

-Löve2d (Motor ugyebár)

-Tiled (Mapcsinálás)

-AdvancedTiledLoader (Elvileg csak ezzel tudja a Löve betölteni a Tiled mapjait)

-Valami Collosion Detector

-és Notepad++

2013. okt. 7. 16:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

"Nincs olyan program amibe bepötyögöd, hogy new game mario és kész is"

ez olyan javásan hangzik:

SuperMario myGame = new SuperMario("Galaxy");

:DD

2013. okt. 7. 20:52
 12/17 iostream ***** válasza:
100%
Nem Javásan hangzik, több nyelv is használja a new kulcsszót ilyen célokra, korábban is, mint a Java.
2013. okt. 7. 22:14
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

nem mondod

de ám a javában van a fél világ megírva (értsd előre) a c++ nem rakja a segged alá, max néhány containert

egyébként viccnek szántam, látom nem jött át

2013. okt. 8. 00:01
 14/17 iostream ***** válasza:

1. A világ nagy része C/C++-ban van megírva, csak nem std névtérben. (ejtsd: nem a nyelv része, hanem külső könyvtár)

2. Tökre átjött, hogy mit szeretnél, csak az, amit írtál nem adott hozzá semmit az eredeti poszthoz: neked nem jött át, hogy a #10 válaszoló is pont erre utalt, amit te sikeresen megmagyaráztál, azt hivén, hogy újat mondasz.

2013. okt. 8. 10:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Tudsz programozni? Igen/Nem... Tedd fel, majd írd le, hogy mi volt a legnagyobb project (nem feltétlen nagyságra, de inkább bonyolultságra). Mivel egy játék elkészítése nem úgy működik mint már az előttem szólók írták, hogy Mario Sajat = new Mario(), és kész is a játék, a "Hello World"-nél jóval messzebb kell járnod.

Valamint, a témához kapcsolódóan, elindítottad már a programokat? Megnézted mit lehet kezdeni velük? Esetleg elolvastad a Löve2d dokumentációját? Mert szerintem ez lenne a legjobb elindulásnak.

2013. okt. 8. 11:43
 16/17 tabaki ***** válasza:

"Tudsz programozni?"

No igen, sőt, pontosabban: Tudsz Lua nyelven programozni?

Én speciel nem, de ahogyan a demók forráskódjait elnézem, szép, tiszta, jól átlátható nyelv. Ennek az alapján akár a bonyolult tutoriálok nélkül is megcsinálhatod, ha amúgy vágod az objektumorientált programozást.

A saját véleményem egyébként az, hogy nem a tutoriálok a bonyolultak, hanem a játékkészítés. Föltehetnél néhányat az eddig készült Löve-programjaidból valahová, hogy lássuk, most hol tartasz, hátha valaki okosabb tanácsokkal is tud szolgálni.

2013. okt. 8. 12:15
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

@io

továbbra sem arra gondoltam, hogy a világ jvmen fut, hanem arra, hogy a javában meg van írva a fél világ előre

talán túl irodalmira sikerült a mondat(~hülyeség)

2013. okt. 8. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!