Játékot szeretnék készíteni de nem tudom milyen program kell hozzá tudnátok ilyen programokat mondani?
nem rossz, csak nem profi (még)
legalább elmegy a kedve a scripteléstől.
hát játékot ma már ezer féle módon lehet készíteni kezdve az egyszerű "stúdió" féleségektől (game maker), a source-kódos pályakészítős mulatságokon (Source, Cry, Unigine, Unreal) keresztül egészen a "lekódolom magamnak az egészet C++-ban"-ig, amihez persze Visual Studio szintü program kell.
Pre-renderelt videó beillesztéséhez pedig ajánlok egy RAD BINK dekódert beleírni a kódba.
"amihez persze Visual Studio szintü program kell."
Ezt mondjuk tagadom. Egyszerűbb programokhoz bőven nem kell IDE, de bonyolultabbakat (millió sorok) is lehet effektíven anélkül.
"de bonyolultabbakat (millió sorok) is lehet effektíven anélkül."
Bonyolult, sokváltozós, sok-soros programhoz érdemes már egy jó IDE-t újitani. Nem kötelező, de szerintem effektivebb, a kényelemről nem is beszélve (amúgy szvsz akkor érdemes egy IDE-re váltani notepadról, amikor már bekötött szemmel, fejenállva, lábbal gépelve megy a szintax - kis túlzással persze).
Kérdező: a kérdés alapján neked is azt javaslom mint a többi hasonló kérdésnél: kezd az alapokkal, egyelőre még ne a játékprogramozásba akarj belecsapni.
Hamarabb kiadta a találatot, mint amíg ide bepötyögted a kérdésed.
Videót tudsz ezerféle módon csinálni, ha 3d(és persze, hogy az, a mass effectben is milyen jól nézett ki), akkor maya\xsi\max\blender - ha van még, akkor sry, nem vagyok grafikus, ezeket is csak hírből ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!