Bitműveletek implementálása - Le tudná valaki írni, hogyan lehet CSAK az alapműveletekkel (+, -, *, /), illetve max. Hatványozással (bal és jobb) bittologatást és XOR műveletet végezni előjeles számokkal?
"XOR pedig bitenként az összeg modulo 2 maradéka"
Tudom, én vagyok a hülye... mert tényleg kezdő vagyok még... de ezt esetleg nem tudnátok felírni matematikai kifejezésekkel? Mert ezt a mondatrészt nem igazán tudom, hogy kéne értelmeznem... :(
Valami ilyesmire lennék kíváncsi:
a << b = a * pow(2,b)
a >> b = a / pow(2,b)
a XOR b = ???
(értelemszerűen itt a harmadik sor befejezésére vagyok kíváncsi)
"kérdező pedig elfelejtette megmondani hogy mégis milyen módon tároljuk szegény előjelet: előjelbit? Kettes komplemens?"
Bocsi, ezt tényleg elfelejtettem... De most igazából nem is tudom... :/
LEGALÁBBIS olyan módú előjeltárolásról lenne szó, amit az ANSI-C is alkalmaz - ezt az egyet tudom. Ugyanis az alap algoritmus sima C-ben van meg, viszont nekem azt egy olyan környezetben kéne implementálnom, ahol sem bitműveletek, sem egész számokon végezhető logikai műveletek nincsenek instant módon implementálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!