Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » SQL? A válaszok után további...

SQL? A válaszok után további kérdéseim is lesznek!

Figyelt kérdés
Amit hirdetnek SQL ismerete munkák, az melyik típusára vonatkozik, ha külön nem írják oda? Nagyon sok különbség van közöttük, azon kívül, hogy van amelyik ingyenes, meg fizetős? Sosem tanultam erről, ezért ha értesz hozzá légyszíves írd le, hogy melyik könyvvel érdemes kezdeni tanulni.

2013. okt. 3. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha SQL munkát hirdetnek, akkor az azt jelenti, hogy olyanokat vesznek fel, akik adatbázisokat tudnak készíteni. Általában a MySQL-t használják. Sok különbség nincs az SQL típusai között. Hogy ezt a munkát elvállald, kell tudjad azt, hogy mit jelent az, hogy adatbázis, lekérdezés, beszúrás, törlés, stb.
2013. okt. 3. 22:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában az SQL-t kell tudni. Persze. vannak apróbb különbségek, más függvények (eseltleg ugyanaz a függvény más néven), apróbb szintaktikai különbségek, de azért ha egyik rendszerben (pl MS-SQL) járatok vagy, tudsz komplexebb lekérdezéseket írni, akkor másik rendszerben sem lesz vele olyan nagy problémád.
2013. okt. 3. 22:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Sok hasonló állást hirdetnek angol nyelven erős Excel és SQL elvárással. Az angolom jó, és a függvényeket is tudom variálni excelben (a makrókat nem tanultam csak), sql-ről meg csak annyit tudok, hogy adatbázis kezelő. Úgy képzeltem el, mint az access-t, de a legutóbb a boltban belenéztem az "ORACLE Database 10g -Teljes referencia" könyvbe), és rögtön levágtam, hogy előbb vmi 24 órás könyvvel kéne kezdeni.
2013. okt. 3. 22:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Jövő ilyenkorra lenne esedékes diákmunkára.
2013. okt. 3. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha jó vagy az Accessben (mondjuk gond nélkül oldasz meg emelt szintű érettségi feladatokat), akkor én a megfelelő összeg fejében néhány óra alatt megadom neked azokat az alapokat, amiből már tovább tudsz önállóan is lépni, és tudod, mit akarsz tanulni. Meg fogja érni a befektetést, írjál privátban.

De a kérdésed teljesen jogos, tudni kell, mit ért a munkáltató SQL alatt, kérdezz rá bátran az állásinterjún. Lehet, hogy csak lekérdezéseket kell csinálni, lehet, hogy kezelni is kell az adatbázist. Én pl. most kerültem először olyan helyzetbe a már ismertnek hitt adatbázis mellett, hogy bele kell ásnom magam a táblatípusok és indexek rejtelmeibe, hogy megértsem, mitől olyan istenverte lassú, tehát kaptam egy újabb kihívási szintet, amikor már röhögve lekérdezek bármit.

2013. okt. 4. 09:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudom, mit értesz ingyenes meg fizetős alatt. Gondolom, nem ingyenmunkát keresel. Ha viszont arra gondolsz, hogy az állásközvetítésért kér valaki pénzt, akkor az garantáltan csaló, nagy ívben kerüld el! Egész Európában tilos az álláskeresőktől pénzt kérni munkaközvetítésért. (Az előző vagyok)
2013. okt. 4. 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyilván nem programozó vagy, tehát neked elég a "select, update, delete, insert" esetleg "create, drop" ismeret. Amikben nincs különbség MSSQl és MySQL-ben. Ezt pár óra alatt meg lehet érteni. Na persze, ha adatbázist kell tervezni és programozni, akkor rámegy pár hónapod.
2013. okt. 5. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!