Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik-e még olyan ember...

Létezik-e még olyan ember rajtam kívül, aki igazi Commodore Amiga (500,500+,1200) számítógépre ír programokat assemblyben (pl. DevPac)?

Figyelt kérdés
(HAM6, blitter, dual-playfield, copper, sprite, stb.)

#Sprite #HAM6 #blitter #dual-playfield
2013. szept. 17. 11:21
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

#19 (vannak akik értik a kérdést)

Az általad említett fórumon is jártam már, természetesen. Ide tulajdonképpen csak kiváncsiságból írtam, de amint észrevetted elkezdtek egyből savval fröcskölni, hogy miért? Unatkoztak... :-)

A C64-re JPEG gyártó hobbi-programozó haverod foglalkozik az Amiga hangprocesszorának programozásával is?

Amigásan szólva: startup-sequence, azaz végre arról kezd szólni ez a téma, amire hivatott... :-)

2013. szept. 19. 13:29
 22/33 A kérdező kommentje:

#21: Hmmm, úgylátom a hüly*gyerek visszatért... :-)

Menjél már az any*dba a hülye kákán-is-csomot keresek stílusoddal... ...aki akarja megérti a kérdést, de Te se a kérdést, se a tartalmát nem érted... :-) Az oldalakon keresztüli hüly*ségeket meg Neked köszönhetjük, kösz szépen! Igazán boldogíthatnál másokat is... :-)

2013. szept. 19. 13:36
 23/33 A kérdező kommentje:
Bocs, a #20-asnak írtam, de már engem is meghülyített... :-)
2013. szept. 19. 13:37
 24/33 anonim válasza:

Nemtom mivel foglalkozik, meg hogy konkrétan mihez ért a srác, mert nekem az Amigás életérzés jócskán kimaradt, mondjuk úgy, hogy csak a szele érintett meg. Szóval számomra gyakorlatilag tökkínai ez az egész Amiga programming dolog :D

Ha dobsz egy PM-et, adok kontaktot :)

2013. szept. 21. 08:19
 25/33 A kérdező kommentje:

#24: (na végre egy ember, pozitív hozzáállással :-))

Annó régen amikor a Commodore gépeket (VIC20,C16,C+/4,C64) elkezdték felváltani a PC-k (Amigát akartam), akkor engem is rábeszéltek a PC-re, mondván a csapból is az fog folyni. Igy engem a PC programozás (Assembly, Pascal, C, C++, stb.) életérzés vitt el a Commodore-os időszak után...

Tehát engem sem csapott meg az Amiga életérzés, csak a szele... :-) ...az utóbbi 1-2 évben vettem néhány Amiga gépet, mert kiváncsi természetű vagyok, és hogy bevalljam ezalatt az kis idő alatt sok örömem volt bennük.

Téged milyen életérzés csapott meg régen és ma? :-)

(megy a PM is)

2013. szept. 21. 11:08
 26/33 anonim ***** válasza:
Amigára (még) nem, de 7 bites commodore-gépekre hobbiból szoktam kisebb programokat írni. De szívesen belekóstolnék az Amiga-programozásba is. :)
2014. júl. 2. 20:06
 27/33 anonim válasza:

Gyere el Árok partyra, lesz ott pár hasonszőrű! :)

[link]

[link]

2014. júl. 14. 22:48
 28/33 anonim ***** válasza:

60% egy elmebeteg...

Ilyen szaralakokat itt a gyk-n, ez hihetetlen.

Egy teljesen normális kérdésbe nekiáll belekötni, elkezdi sértegetni a kérdezőt, és pont, hogy ő kezdi itt verni a mellét.

Ha ilyen típusú emberkét látok az életben, tuti, úgy elverném, hogy elzsibbadna a fél feje...

Senkiházi szaralak.

Kérdező, anno programoztam Amigát, de a C64 volt a fő területem, még talán meg is van az A500-hoz a fénymásolt hardvware-könyv, a chipek címei, regisztereinek kiosztása, stb...

Jó kis gép volt, de egy élet nem elég a kihasználásához, nagyot időt rabló tevékenység. :(

Pc-be már bele se fogtam, pedig érdekes lenne egy ugyanilyen könyv. :)

Most van 6db C64-em, azokkal élvezkedek, retrózok, szerintem simán bevinnének a diliházba. :)

2014. aug. 13. 09:17
 29/33 anonim válasza:
Amigara nem de anno ZX81-re es Spectrumra sajat szorakoztatasomra irogattam gagyibbnal gagyibb programokat akar gepi kodban is. Nemreg belefogtam egy Bumpy utanzatba ZX81-en, de mara teljessen elfelejtettem az assemblert es Basic-ben csinalgattam. Az alap teljenn kesz van csak sajna forditas utan kiakad. Nemtom be fejezem e valaha.
2014. okt. 26. 09:59
 30/33 szeki28 válasza:

Hello!

Igen én asm-al foglalkozom.

Ha még érdekel, vagy bárkit itt, írjon ha tud.

Tartsanak össze azok akik még igazi kódolással foglalkoznak.

2015. dec. 15. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!