Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik-e még olyan ember...

Létezik-e még olyan ember rajtam kívül, aki igazi Commodore Amiga (500,500+,1200) számítógépre ír programokat assemblyben (pl. DevPac)?

Figyelt kérdés
(HAM6, blitter, dual-playfield, copper, sprite, stb.)

#Sprite #HAM6 #blitter #dual-playfield
2013. szept. 17. 11:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%

"Ergó Te sem programozol Amigát, esetleg a szőlőbe kapálni? :-)"

Valóban nem programozok Amigát. Minek töltsem ilyen hülyeségekkel az időmet?

De választ adtam a kérdésedre még az első hozzászólásomban. Mellékesen a kérdés ritka ostoba mivoltára is rávilágítottam, amit te szemmel láthatóan a szívedre vettél, ahelyett, hogy beláttad volna, hogy nagyon szarul fogalmaztad meg azt, és javítottál volna. Dehát ilyen a mai fiatalság, úgy látszik nem tanítottak meg titeket arra, hogy ha hibáztok, azt ismerjétek be.

Szóval a válasz: igen, létezik rajtad kívül is ilyen ember. De ezzel az információval nyilván nem tudsz mit kezdeni. A te célod - mint kiderült - az, hogy kapcsolatot vegyél fel ilyen emberekkel. Natehát, ahhoz, hogy tényleg arra kapjál választ, amire akartál, kb. így kellett volna megkérdezni:

Van itt a GYK-n rajtam kívül olyan ember, aki [blablabla, ide írhatod az Amigát, meg a többit]-val foglalkozik, és benne lenne egy tapasztalatcserében a témáról?

Szívesen.

2013. szept. 18. 17:58
 12/33 anonim ***** válasza:
40%

most te komolyan azt vártad hogy 20-an rádirnak hogy ők bizony commodore amiga programozással töltik az idejüket?

az meg elég furcsa hogy minden választ "kielemzel", mintha csak azért kérdeztél volna mert kötözködni akarsz...

2013. szept. 18. 20:40
 13/33 _Jessy_ ***** válasza:
40%

Ha eszmét akarsz cserélni, akkor azt kérdezd ;) Egyébként meg nem minden negatív kritikát szánok sértőnek, meg nem is szoktam trollkodni, ha az írogatópartner hozzáállása ki nem hozza belőlem... És fogadd el, hogy az emberek 90%-a hülyeségnek tartja ezt, mivel pénzszerzésre nem jó, ő pedig nem ilyen hobbit képzel el magának.

És egy építő jellegű dolog az eszmecseréhez: érdeklődj programozói fórumokon, valószínűleg eredményesebb, mint itt, és többen megértik, hogy szeretsz ezzel foglalkozni.

2013. szept. 18. 21:05
 14/33 A kérdező kommentje:

Látom azért alakulnak a dolgok. Elolvastam a válaszokat, nem áltam neki sértegetni másokat alaptalanul (max próbáltam védekezni), és próbáltam reális maradni. Most akkor Ti is figyeljetek egy kicsit rám.

1.: a kérdés nem jó? Arra nem gondolsz, hogy esetleg Te közelítetted meg rossz irányból? Minden relatív, azaz attól függ honnan nézzük, itt egy példa: "Ha ülsz egy száguldó vonaton, akkor a vonat a te szemszögedből nézve tulajdonképpen áll."... ...továbbá eléggé pofátlan (és gyerekes) hozzáállás az amit műveltetek, egyből nekem estetek, mint dögnek a keselyűk, és a témát Ti vittétek el oda, ahová jutott... :-)

Szóval a kérdést úgy is lehet értelmezni, hogy: arra számítottam, hogy aki programoz Amigát és meglátja a kérdést, az egyből jön dicsekedni, hogy ő ilyen-meg-ilyen programokat készített, de már sajnos nem, vagy igen még most is hódol ennek a szenvedélyének.

Errefől jönnek emberek akik mindennek lehordanak, persze minden logikus alap nélkül... :-)

2.: Az meg további nagy pofátlanság a részetekről, hogy azt hiszem Jessy még ki is fejtette, hogy qrvára nem érdekli az Amiga programozás... ...nalátod azért nem értem miért vagy itt? :-)

Biztosan Neked is van valami hobbid amit meg mások sz*rnak le, mert rohadtul nem érdekli őket... :-)

...és ismétlem ezt az egész kötöszködést nem én kezdtem, de ha Nektek ez élvezet... ...toleráns ember vagyok! :-)

2013. szept. 19. 06:40
 15/33 A kérdező kommentje:

...bocs, nem is Jessy mondta, hogy...

"Valóban nem programozok Amigát. Minek töltsem ilyen hülyeségekkel az időmet?"

...hamem az ismeretlen materialista f**zkalap (hogy igazodjak a stílusodhoz felnőttke :-))

Téged aztán végképp nem értelek mit keresel itt, de ennél nagyobb örömed se legyen az életben... :-)

2013. szept. 19. 06:50
 16/33 _Jessy_ ***** válasza:
40%

Na látod, kérdező? Éppen az utolsó hozzászólásod miatt b@.tatnak.

1. Nem kell rögtön f..kalapozni azt, akit nem érdekel az amiga programozás. Még ha alpári is! Hagyd a francba, majd elhallgat, ha azt látja, hogy nem törődnek vele.

2. Engem is lehurrogtál egyik hozzászólásodban, mert a kérdésedre úgy adtam választ, hogy nem írok amigára programokat.

3. A relativitásról csak annyit, hogy ha akarom (ezt meg is tette valaki) úgy is értelmezhető a kérdés, hogy dicsekedni akarsz ezzel a tevékenységeddel. Persze ezt is leoltottad, de azért elvárod, hogy másként értelmezzék, mint ahogyan feltetted. Tudod, nem mindenkinek jár egy rugóra az agya.

2013. szept. 19. 08:06
 17/33 A kérdező kommentje:

Na végre megcsillan az értelem... :-)

#16 (_Jessy_)

Jessy, amiket írsz az úgy igaz, ahogy van. Lehet, hogy Veled tisztáztuk a félreértéseket, de ha megfigyeled az ismeretlen materialista felnőtt az sohasem fogja megérteni... :-) (és minden hibáját rámfogja :-) pl. nem ismerem el ha hibázok, meghogy én kötöszködni jöttem ide, holott ez is rá igaz :-)) ...igazad van, hogy nem kellene vele foglalkoznom sem, de szerinted normális az aki elkezd egy ártatlan kérdésem miatt kioktatni mégpedig olyan szinten, mintha ő lenne a mindenható?

Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogyha nem érdekli valami ráadásul tényleg fingja sincs a dologról, akkor ne jöjjön már olyan dumával, hogy én valljam be, hogy csak eljátszom a nagy számítógép gurut, stb... :-) ...nem bírja elviselni, ha más olyanvalamit csinál, amiről neki lövése sincs... :-) De ez az ő szubjektív problémája, nem kéne megosztania a zakkant agyműködését... :-)

Azzal, hogy lesüllyedtem a szintjére, talán elértem, hogy eltűnjön innen és visszamenjen anyukájához... :-)

Te meg Jessy egy rendes, jópofa ember lehetsz, ennyi!

(Kár, hogy nem programozol Amigát, de nem csak ez az egy szenvedélyem van :-))

2013. szept. 19. 08:44
 18/33 A kérdező kommentje:
Jaaa és még valami Jessy, félreértés ne essék, én nem azért f**zkalapoztam le, mert nem szereti az Amigát, ő ilyennek született... :-)
2013. szept. 19. 08:52
 19/33 anonim válasza:
100%

Jaj, gyerekek, ezt a savhalmot...

Akkor válaszolok, amíg megölitek egymást :)

Igen, léteznek, akik programoznak még Amigára. Sőt, néha össze is járogat egy részük. Bár ezek az arcok főként a (h)őskorból fennmaradt régi motorosok, jócskán 30 feletti életkorral, családdal, gyerekkel, ebből következően iszonyat kevés szabadidővel.

Itt érdemes körbekérdezni: [link]

Írogat oda néhány megrögzött Amigás cimborám, az egyikkel tavasszal el is látogattam AmiCon-ra, ahol láthattam néhány érdekes dolgot. Szerintem biztos örülnek az új arcoknak.

Az exlakótársam is aktív tag ott, róla pont tudom, hogy hobbibó programozgat Amigán, amikor épp van valami ötete, és ideje. Meg néha jpg megjelenítőt gyárt C64-re.

Szóval léteznek ;)

Ja, ha még nem láttad, nézd meg a Vakondok 2 c. filmet. (www.vakondok.com - ingyen nézhető)

Sok olyan arc szerepel benne, akiket név alapján simán megtalálsz a neten. (pl. www.scene.hu -n)

Tuti segítenek, ha mást nem, adnak kontaktokat.

További szép napot ;)

2013. szept. 19. 10:18
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

"a kérdés nem jó? Arra nem gondolsz, hogy esetleg Te közelítetted meg rossz irányból? Minden relatív, azaz attól függ honnan nézzük, itt egy példa: "Ha ülsz egy száguldó vonaton, akkor a vonat a te szemszögedből nézve tulajdonképpen áll."... ...továbbá eléggé pofátlan (és gyerekes) hozzáállás az amit műveltetek, egyből nekem estetek, mint dögnek a keselyűk, és a témát Ti vittétek el oda, ahová jutott... :-)"

"Létezik-e", így kezdődött a kérdésed. Nem szűkítettél sem helyre, sem időre, sem más módon. A válasz pedig teljesen nyilvánvalóan igen, gondolom nem vagy annyira hülye, hogy tényleg nem tudtad magadtól, hogy létezik-e még ilyen ember.

De te nem erre voltál kíváncsi, ergo nem jól tetted fel a kérdést, és ez egyáltalán nem relatív.

2 oldalnyi hozzászólás után derült csak ki, hogy mit is akarsz tulajdonképpen tudni.

De ahelyett, hogy beismernéd, hogy rosszul tetted fel a kérdést, jössz itt ilyen általános iskolás fizika órai példákkal az inercia-rendszerekről.

Nem vagy te egy kicsit kapdbeaf.a.s.z.om?

2013. szept. 19. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!