Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudok csinálni egy...

Hogy tudok csinálni egy autómatikusan induló programot ami azt csinálja hogy:feladatkezelő->és leállít egy exe filet?

Figyelt kérdés

2013. aug. 31. 06:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez nem kell feladatkezelő (ha csak nem Home Premium-os windowson vagy).

Erre való a tskill parancs!

Fogd ezt a részt és másold be jegyzettömbbe:

@echo off

echo AProgramodNeve leallitasa. . .

tskill AProgramodNeve

exit

Majd pedig mentsd el, de ne txt formátumba, hanem kézzel add meg, hogy bat kiterjesztésű legyen.

Az AProgramodNeve helyén az exe fájl neve legyen, de *.exe kiterjesztés nélkül. Szóval ha a fájl neve iexplore.exe, akkor a parancs "tskill iexplore" legyen.

Ha kész, rakd el valahová, hogy ne legyen szem előtt, ha gondolod, aztán húzd a kis "programod" parancsikonját a Start Menü/Indítópultba.

Ezzel annyi a gond, hogy ha történetesen előbb fut le, mint az általad kinyírni próbált program, akkor nem fog működni és kézzel kell indítani.

Egyébiránt ez nem egy elegáns megoldás. Egyszerűbb lenne beállítani, hogy az adott program egyszerűen el se induljon.

2013. aug. 31. 07:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Advanced system care ultimate 6-ról van szó és startup managerrel sem tudom kikapcsolni.azonkívül is próbáltam valamit de az sem megy.
2013. szept. 3. 17:02
 3/3 A kérdező kommentje:
sikerült kösz
2013. szept. 8. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!