Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Középiskola melett mit kezdjek...

Középiskola melett mit kezdjek el tanulni amivel könnyen kapok munkát?

Figyelt kérdés
Néztem pár álláshirdetést ugy látom, h mostanában a java fejlesztőket keresik jobban el is kezdtem nyár elején az alapok meg adatbázis meg a win fejlesztés az megy kezdjem el a java EE-t és akkor lehet h találok munkát? Az iskola az elég könnyű szerintem nagyrészét megjegyzem az orán csak a törit azt utálom iskola utan meg foglalkozhatnék a programozással.
2013. aug. 13. 10:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Jah, folytasd a Java-t, Java EE-t.
2013. aug. 13. 11:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Meg nem árt ismerni a HTML, CSS nyelveket, illetve a scriptnyelvek is sokszor jól jönnek, Python, BaSh.
2013. aug. 13. 11:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a java ee mellé szerintem is kell a css + html scriptnyelvnek meg szrintem a javascript lessz nagyon sokmindent lehet vele csinálni.
2013. aug. 13. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, javascript, php, szerver- és kliensoldali hálózati megoldások (JSP), Java, stb.

Igazából elég nagy terület, de ezekből érdemes mazsolázni, ha ez az irány érdekel.

2013. aug. 13. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Linux ismerete, Bash script, Python, ezek elengedhetetlenek. A többi csak erre jön. Nincs sok jelentősége, mert egy jó programozó legalább 5-10 programozási nyelvet ismer, és legalább 2-3-at professzionális szinten. Tehát a többi nyelvet is igen erősen érdemes lesz tanulnod, de ez a Java ismeretében nem is lesz akkora kihívás. A Python-t szerintem mindenképp tanuld vele párhuzamosan.
2013. aug. 13. 12:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm.
2013. aug. 13. 13:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki leszavazott, meg is indokolja? Minden tapasztalt programozónak van 1-2 "főnyelve", mint pl. Java, C++. De ezek mellé elengedhetetlenek az olyan nyelvek mint a Perl, Python, Bash,stb. Még egy normális build scriptet sem lehet összerakni enélkül.
2013. aug. 13. 13:38
 8/10 iostream ***** válasza:

"Linux ismerete, Bash script, Python, ezek elengedhetetlenek."

Ez az állítás az, ami nekem szúrja a szemem. Nem, ezek nem elengedhetetlenek, az elengedhetetlen, amire például őket is használjuk. Ha te Windowson fogsz Eclipse alatt JavaEE-t fejleszteni, és a terméketek szkriptelése Lua nyelven történik, akkor nem lesz szükséged a fentiek egyikére sem, ellenben más hasonló eszközökre igen.

2013. aug. 13. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne hallgass a fentiekre, azon marakodnak, melyik nyelvre meg IDE-re van szukseged. Igazabol konkretan egyikre se.

Amire tenyleg szukseged van az a kulonbozo programozasi paradigmak ismerete es alkalmazasa: objektorientalt (OOP), proceduralis, funkcionalis, stb. paradigma. Ezek nyelvektol fuggetlenek, bar nem mindegyik nyelv tamogatja mindegyiket es nem azonos mertekben. Ha egyszer megtanulsz pl. X nyelven objektorientaltan programozni, akkor utan Y es Z nyelven is fogsz tud programozni (nemi beletanulas es gyakorlas utan). Ha a paradigma megertese, pl. mi az osztaly, mi a peldany, mi az orokles, stb. nem megy, akkor tok mindegy melyik objektorientalt nyelven akarsz programozni, egyiken sem fog menni. Ha valamelyik konkret program nyelvvel szeretnel elkezdeni ismerkedni, akkor elobb dontsd el milyen platformmal szeretnel foglalkozni, pl. Windows, Android, Mac; desktop vagy webes alkalmazas, stb. Szinten befolyasolja a dontest azt alkalmazasi terulet, banki alkalmazas, amihez eleg nehany button meg textbox, vagy 3D-s modellezes, stb.

Ha motivaltan szeretnel programozni tanulni, keress valamilyen megoldando problemat, modellezed, bontsd reszekre a problemat, tervezd meg es keress hozza megfelelo fejlesztoi kornyezetet, nyelvet, stb.

2013. aug. 14. 13:02
 10/10 iostream ***** válasza:

Az utolsónak igaza van abban, hogy az elmélet fontos. Ellenben még soha pályakezdőt nem alkalmaztak, mert nagyon jól átlátja az OOP-t. Igenis kell tudni konkrét eszközöket, így nyelveket is.

"Ha egyszer megtanulsz pl. X nyelven objektorientaltan programozni, akkor utan Y es Z nyelven is fogsz tud programozni (nemi beletanulas es gyakorlas utan)."

Ez meg nettó hülyeség. Egy nyelv nem egy egyszerű nyelvtan, nagyon sok dolog van, amit tudni kell az egyes nyelveknél. Hiába OO mindkettő.

2013. aug. 14. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!