Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van egy könyv kód, szeretnék...

Van egy könyv kód, szeretnék egy olyan programot irni ami bekérné a könyvet (mondjuk pdf-ben) és a kód alapján megkeresi az adott szót majd ezt egy külön fájlban kimenti. Milyen nyelven lenne érdemes megirni? Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Aki esetleg nem értené, könyv kód pl 5 14 67 367 na most a számok eggyes szavakat jelölnek

Lefelé hajlott a nap. Búcsúzóul betekintett még az erdőbe, hol hosszúra nyúlt az árnyék.Az 5=Búcsúzóul 14=árnyék és igy tovább.

2013. aug. 2. 16:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyira primitív feladat, hogy kb bármilyen nyelvben.

A PDF beolvasás lesz a legnehezebb rész belőle.

2013. aug. 2. 16:20
 2/17 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál benne segiteni?
2013. aug. 2. 16:38
 3/17 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. aug. 2. 16:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Azér kösz!:)
 5/17 anonim ***** válasza:

PHP-ban szerintetek így lehetne?

<?php

$pdf = 'elérés';

readfile($pdf);

?>

6/17 anonim ***** válasza:
100%

@5-ös:

Persze lehet, ha szeretsz bináris fájlokkal dolgozni, és kisujjból megy a PDF formátum specifikációja.

Konkrétan PDF olvasásra kell keresni.

2013. aug. 2. 16:50
 7/17 A kérdező kommentje:

Annyit sikerült C++ ban elérnem hogy a txt kiirja,márcsak azt kéne hogy csak azokat a szavakat irja ki amit én elötte megadok neki,szóval hogy a 15 30 60... adik szavakat irja.Ezt a részét már nemigen értem hogyan kéne megirni.Ami eddig megvan:

#include<iostream>

#include<fstream>

using namespace std;

int main()

{

ifstream stream1("C:\1.txt");

char a[80];

while(!stream1.eof())

{

stream1 >> a;

cout << a << endl;

}

system("PAUSE>>void");

return(0);

}

2013. aug. 2. 19:21
 8/17 anonim ***** válasza:
Növelsz egy számlálót 1ről olvasásonként, és csak azokat íratod ki, amik kellenek.
2013. aug. 2. 19:48
 9/17 anonim ***** válasza:
És C++-ban használj stringet.
2013. aug. 2. 19:48
 10/17 anonim ***** válasza:

Most akkor PDF-ből akarod betölteni, vagy txtből? Nagyon nem mindegy. PDF betöltése nem triviális, már csak a nyers formázatlan szöveg beolvasása is több napos feladat egy profi programozó számára. (És nem úgy vettem ki a kérdésedből, hogy te az lennél) Ha PDFből akarsz szöveget betölteni, akkor valamilyen külső komponenst célszerű használnod, de ingyen valószínűleg csak olyat találsz, ami csak bizonyos PDF-eket fog tudni beolvasni. Ha képként tárolja a szöveget (vagy olyat is láttam már, hogy az ékezetes betűkön az ékezet "rajzolva" volt) a PDF, akkor ORC-ezni kell, amire vannak egész jó megoldások, de az nem lesz olcsó. Pl FineReadernek van API-ja, régebben próbáltam, teljesen jól működött, de ez fizetős. Tényleges szöveget tartalmazó PDF beolvasáshoz pl használhatsz PDFBox-ot, ez free. Munkahelyemen foglalkoztunk ilyenekkel, viszonlyag jól működik megfelelő PDF-ekkel.

A fentiek alapján én azt javaslom, hogy ha kezdő vagy, és nem ragaszkodsz a PDF-hez, akkor inkább szöveges fájlt használj. Gyakorlatilag bármilyen nyelven meg lehet írni. Ha szivatni akarod magad, akkor maradhatsz a C++-nál.

Ha egyszerűen akarod, akkor pl írhatod C#-ban vagy pythonban. (Utóbbihoz nem értek, és nem is szeretem, személyszerint egy gány nyelvnek tartom, de sokan favorizálják itt a gyk-n, valaki biztos segít benne)

C#-ba valami hasonló:

string fileName = "konyv.txt";

int[] codes = {1, 4};

string[] words = File.ReadAllText(fileName).Split("\r\n,.:;\"' ".ToCharArray(), StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries);

string s = codes.Aggregate(new StringBuilder(), (sb, code) => sb.Append(words[code - 1] + " ")).ToString();

Gyakorlatilag 2 sor kód. Nem mondom, hogy hatékony, és hogy tökéletesen működik, de egy kezdő gyorsan meg tudja írni.

2013. aug. 2. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!