Lehet ilyet C++ ban?
Kezdő vagyok, még csak most tanlom az egészet.
Van egy adott loop, pl:
while (x !=0)
-> azaz ha a beolvasott x változó értéke 0, abbahagyja a folyamatot.
Én ugyanezt akartam megcsinálni szöveges formátumban.
Ebben az esetben az x egy string:
while (x !=exit)
A programnak az lenne a lényege, hogy adott termékek mennyiségét számolja be, ezt loopolással szeretném megcsinálni, és ha a termék neve helyett azt írom be, hogy exit, akkor kilép a while ciklusból, és folytatja a programot. Nekem hibát írt ki. Én csináltam valamit rosszul, vagy ez a módszer nem működik string-el?
A válaszokat előre is köszönöm. Leoltani nem kell, ha valamit nagyon rosszul csinálok, mivel mint már írtam, elég kezdő vagyok még. ^.^
hibák: [bcc32 Error] name.cpp(25): E2377 While statement missing )
[bcc32 Error] name.cpp(25): E2096 Illegal structure operation
működik, köszi :)
a switch nem megy, de megoldom máshogy
1, string típusú változó értéke elé és mögé ilyen " jelet teszünk.
2, A string típusú értékeket érdemes a getline() segítségével bekérni pl.: getline(cin,x); space tartalom esetén főleg.
3, Ha nem hátultesztelő, hanem elöltesztelő ciklussal írod meg akkor illik előre értéket adni a változódnak deklarálás után (ok ebben a helyzetben működik, hogy nincs és talán jobb is de említem a teljesség kedvéért).
Tessék egy példa, ami talán segít:
#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main(){
string x;
while(x!="exit"){
cout<<"Kovetkezo string: "<<endl;
getline(cin,x);
}
system("pause");
}
Hagyok neked itt valamit, ami talán segítségedre lehet a hasonló dolgokban(:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuGfFx6AxtMg..
Nem tudom.
RAD Studio XE4 csinál egy sablont, abban dolgozok. Nem veszek el, csak hozzáadok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!