Programozás kezdése, hogyan?
15 éves vagyok, és eléggé érdekel a programozás, elszeretném kezdeni megismerni az alapoktól, Matekból 3-as vagyok, de úgy hallottam itt főleg a logika számít, és azok a feladatok elég jól mennek. Azt hallottam a Python jó kezdésnek, mert nem túl nehéz.
Ti mit javasoltok, aki tudna segíteni privátot is írhat.
Kezdésnek jó a Python, de a C# se rossz.
Személy szerint én c# kezdtem, jelenleg c++ -ban dolgozok.
#3 Ez butaság(: én is C++al kezdtem és szerintem egyszerű az egész. Ráadásul hasonlóan épülnek fel a nyelvek alapjaikban, szóval igazából m1, hogy melyikkel kezded szerintem, mivel egy for ciklus itt is és ott is ugyanaz:D stb stb
Hagyok itt valamit amin elindulhatsz és kicsit belekóstolhatsz(: Legfeljebb meggondolod magad, veszteni valód nincs:]
http://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuGfFx6AxtMg..
Pascal (középsuli)
PHP (magamtól)
C (egyetemen)
Java (egyetemen)
C++ (egyetemen)
Nálam ez volt a sorrend.
Aki sohasem programozott, annak minden nyelven egyforman konnyu vagy nehez az alapokat megtanulnia. A lenyeg nem programnyelvben rejlik, hanem a problema megerteseben es reszfeladatokra valo tagolasaban, amiket aztan lekepezel valamilyen kornyezetre es programnyelv utasitasaira.
En ezt az utat jartam be: Commodore 64 BASIC > Java > C# > (?>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!