Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Most kezdtem el a Python...

Most kezdtem el a Python nyelvet. Elmentettem fájlba egy rövid programot, de sehogy se tudom betölteni. Akárhogy próbálom megadni a helyet, mindig syntax error. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

2013. júl. 19. 17:19
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
ja, a másik meg hogy ha a fájlt nyitom meg simán, csak egy pillanatra ugrik fel és bezárja. van python-nál is valami olyan parancs hogy ne zárja be, mint pl C#-ban a Console.ReadKey(); ?
2013. júl. 19. 19:18
 12/27 anonim ***** válasza:

Hányas Pythonod van, és hányas a Python jegyzeted?

2.x:

print "Hello World!"

3.x:

print ("Hello World!")

2013. júl. 19. 19:24
 13/27 anonim ***** válasza:

"Beírom hogy python e:\asd.py

erre SyntaxError: invalid syntax"

Az E: meghajtón levő asd.py állomány tartalmát - vagyis a forráskódot - másold be légy szíves, mert - mint arra már utaltam - a nélkül nem lehet pontosan megmondani mi a baj.

"ja, a másik meg hogy ha a fájlt nyitom meg simán, csak egy pillanatra ugrik fel és bezárja."

Vagy azt csinálod, hogy nyitsz egy konzolablakot (Start menü/Futtatásba beírod: cmd), majd a megnyíló fekete ablakban nyitod meg a másik fájlt a Python-nal.

Vagy bekérsz egy billentyűleütést:

import msvcrt

ch = msvcrt.getch()

Forrás: [link]

2013. júl. 19. 19:30
 14/27 A kérdező kommentje:

3.3.2-es verzió

A hiba meg nem a forráskódban van, hanem abban ahol meg akarom nyitni. Egyébként csak ennyi: print ("asd")

2013. júl. 19. 19:36
 15/27 anonim ***** válasza:

a syntax error nem azt jelenti amit te gondolsz, de ezt már irták...

valami szintaxis beli hiba van, elgépeltél vmit

2013. júl. 19. 20:32
 16/27 A kérdező kommentje:
És arra várok már egy ideje, hogy valaki megmondja hogy mit
2013. júl. 19. 20:46
 17/27 SimkoL ***** válasza:
2.x és 3.x verziójú python is van a gépeden ugye ?
2013. júl. 19. 21:04
 18/27 anonim ***** válasza:

"És arra várok már egy ideje, hogy valaki megmondja hogy mit"

Leírtuk. Nem egyszer. Csak nem vagy képes felfogni. Syntax error azt jelenti, hogy hiba van a kódodban.

2013. júl. 19. 21:12
 19/27 SimkoL ***** válasza:
Ha 2.x és 3.x verziójú python is van a gépén elképzelhető, hogy a PATH-ban az elérési út a 2.x-re mutat vagy az van előbb.
2013. júl. 19. 21:22
 20/27 A kérdező kommentje:

"Leírtuk. Nem egyszer. Csak nem vagy képes felfogni. Syntax error azt jelenti, hogy hiba van a kódodban."

Azt elsőre is tudtam, hogy hiba van benne :D

Viszont hogy hol, azt még nem írta le senki. Na mindegy, inkább fórum

2013. júl. 19. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!