Most kezdtem el a Python nyelvet. Elmentettem fájlba egy rövid programot, de sehogy se tudom betölteni. Akárhogy próbálom megadni a helyet, mindig syntax error. Mit csinálok rosszul?
Hányas Pythonod van, és hányas a Python jegyzeted?
2.x:
print "Hello World!"
3.x:
print ("Hello World!")
"Beírom hogy python e:\asd.py
erre SyntaxError: invalid syntax"
Az E: meghajtón levő asd.py állomány tartalmát - vagyis a forráskódot - másold be légy szíves, mert - mint arra már utaltam - a nélkül nem lehet pontosan megmondani mi a baj.
"ja, a másik meg hogy ha a fájlt nyitom meg simán, csak egy pillanatra ugrik fel és bezárja."
Vagy azt csinálod, hogy nyitsz egy konzolablakot (Start menü/Futtatásba beírod: cmd), majd a megnyíló fekete ablakban nyitod meg a másik fájlt a Python-nal.
Vagy bekérsz egy billentyűleütést:
import msvcrt
ch = msvcrt.getch()
Forrás: [link]
3.3.2-es verzió
A hiba meg nem a forráskódban van, hanem abban ahol meg akarom nyitni. Egyébként csak ennyi: print ("asd")
a syntax error nem azt jelenti amit te gondolsz, de ezt már irták...
valami szintaxis beli hiba van, elgépeltél vmit
"És arra várok már egy ideje, hogy valaki megmondja hogy mit"
Leírtuk. Nem egyszer. Csak nem vagy képes felfogni. Syntax error azt jelenti, hogy hiba van a kódodban.
"Leírtuk. Nem egyszer. Csak nem vagy képes felfogni. Syntax error azt jelenti, hogy hiba van a kódodban."
Azt elsőre is tudtam, hogy hiba van benne :D
Viszont hogy hol, azt még nem írta le senki. Na mindegy, inkább fórum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!