Python, mi lehet a hiba oka?
Ez alapján próbáltam programot írni:
feltelepítettem a python 3.2.3 IDLE-t, elindítottam a GUI-s exe-t.
Bepötyögtem:
print "it's a holy sh.t", enter
majd ezt a hibát kapom:
syntax error: invalid syntax és kijelöli a t utáni macskakörmöt.
De a segédlet is ezt írja, mi lehet a gond?
Most kezdtem, 10 perce pythont tanulni.
A Python 3-as verziójában változott kicsit a szintaxis.
A print csak a print() formájában működik például.
Akkor úgy érzem, hogy jobb ha váltok kettesre egyelőre :)
Egyébként egy nagyobb kódot hol tudok lefuttatni? Lefordíttatni? nem tudom python-ban hogy megy ez, assembly-t meg c++ és pascalt használtam eddig csak.
Köszönöm gyors válaszod!
Saját gépen mondjuk.
Nem kell fordítani semmi, az interpreter értelmezi és futtatja.
Csak el kell indítani. Beírod a nevét a DOS-ablakba, vagy pedig az IDLE-ben megkeresed a futtatás menüpontot.
Érdemesebb egyébként a hármast tanulni és nem visszamenni a középkorba.
Itt van egy kis segítség hozzá: [link]
Inkább keress egy újabb segédletet.
És tudtok esetleg valami olyan viszonylag ismert programról, amit ezen a nyelven írtak?
Egyáltalán mennyire széleskörűen használják?
Igaz, hogy a ketteshez több a modul, de a hármas a jövő, és szerintem aki most ismerkedik vele újonnan, annak már érdemesebb azt tanulnia. De nincs akkora különbség, hogy összevesszünk rajta.
Viszont fontos, hogy a fent linkelt összehasonlítás birtokában lehet közelíteni a programokat, pl. mindig zárójelet tenni a print után, mert így könnyebb lesz majd átalakítani őket.
Rendben, köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Azt hiszem a hármassal próbálkozok, de a kettest is felteszem, ha esetleg valami végképp nem menne a hármasban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!