Megéri a mai világban programozónak tanulni?
Utolsó előtti:
Oké,értem én.És köszi.
Utolsó: Kaptam egy linket,amin vannak videók,ott is a C-vel kezdik:)
És amugy eddig tetszik a dolog;D
7-es szerintem is hülyeséget írt. Programozóval Dunát lehet rekeszteni...hát hogy ne, lehet összekeverted a jogászokkal, mert azzal igen.
ELTE-IK programtervező informatikus vagy BME-VIK mérnök-informatika és mellette gyakorolni ezerrel és gyakorolni és gyakorolni.
Most nézem én vagyok a hetes - nem értem, hogy miért, van nevem is -
Mint ahogy írtam is kismillió informatikus, programozó van az országban - van ki önjelölt, van ki tanulta is -. A szakma nagyon felhígul(t) sajnos. Nem is lenne gond ha valaki csak egy nyelvet ismer, de azt legalább profi szinten. Ide és a Prog.hu-ra is olyan kérdések 'érkeznek' amit mi anno szégyeltünk volna megkérdezni.
Összefoglalva ezt és az előzőt: Ha profi szinten tudsz egy 'értelmes' nyelven programozni akkor biztos jövőd van.
Ha a nyelv összekapcsolható az iparral - SAP, CNC... - akkor nagyon nyerő vagy.
Egy nagy, esetleg állami cégnél el lehet vegetálni kisebb tudással is - sajnos volt egy-két ilyen kollégám a CÉG-nél - de ők amilyen beosztásban kezdték abból is mentek nyugdíjba.
Sajnos elég öreg vagyok már, én ezeket tapasztaltam a ~30 év szakmai életben.
SimkoL:
A prog.hu-s és itteni kérdések nem tűnnek jó referenciának a szakmával kapcsolatban, hiszen a legtöbben nagyjából egy hete programoznak, és amúgy sem akarják elszántan csinálni, csak vagy hallották hogy most programozónak kell menni mert az jól keres, vagy játékot akarnak írni gyorsan. Ezzel semmi baj, sőt, sok jó szakember kezdi így fiatalon.
Én most gyakorlati helyet keresek mint programozó, és azt kell mondanom, rengeteg a lehetőség olyannak, aki tudja mit csinál. Igen, sokan vannak akik csak átküzködnek a képzésen, de ők nem nagy eséllyel jutnak be jó cégekhez ahol normálisan szűrik az ilyen embereket. Én azt hallom mindenhol, hogy egy-egy rossz alma átjut természetesen, de azért jó programozókat vesznek fel csak. Az állami szféráról vannak negatív hangok, van aki ott kezdte mert az helyben volt, és amilyen gyorsan csak tudott jött is el, szóval azt én nem próbálnám ki magabiztosan.
A programozásban az a szép, hogy hobbiként is éles dolgokat tanulhatsz, ez egyébként olyan, mint a futás, sokan csinálják, de a maratont csak a jobbak teljesítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!