Milyen C++ fordítót ajánlatok?
Figyelt kérdés
Most kezdenék megtanulni C++-t, de nem tudom hogy milyen programba fordítsak. A Microsoft programját próbáltam, de az túl komplikált nekem. Amúgy mi a véleményetek a Programozzunk C++ nyelven c. könyvről? Esetleg a nyelv készítője könyvével kezdjem, vagy tudtok jobbat?2013. júl. 8. 13:57
1/8 anonim válasza:
hát pedig szerintem a Visual C++ Express a legjobb, de ha az neked túl bonyolult akkor keress rá valamire a guglin
2/8 anonim válasza:
Most fordítót keresel vagy IDE-t?
4/8 A kérdező kommentje:
IDE és a fordító között mi a különbség? Olyanra gondolok amibe beírom a kódot és lefordítja. Mint a Microsoft programja, csak abban hiába választottam a Console-t nem fordított le, mert mindig valami head micsodát kért.
2013. júl. 8. 14:42
5/8 anonim válasza:
Az IDE a "szerkesztőke", ami segít változónevekkel, tippekel, szintaxis színezéssel, GUI tervezővel, projektkezeléssel, stb.
A fordító pedig forráskódból "csinál" futtatható kódot.
A kettőt általában együtt szállítják, de ha csak fordítót mondasz, az nem egyértelmű.
Én egyébként CodeBlocks-ot használok, nekem bevált. Windows-on a MinGW nevű fordító jár hozzá (ha úgy töltöd le), ami a GNU gcc windowsosított változata. (Bár én Linux alatt használom gcc-vel.)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2013. júl. 8. 16:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!