Tudtok ajánlani ingyenes, jól használható c++ fordítót Ubuntu Linuxra, amibe csak beírom a programot, és rányomok, hogy futtassa, és már megy is (mint pl. : Windowson a Dev C++)?
Én nem tudom hogy miért baj úgy fordítani egy alkalmazást, hogy fogod lefordítod
gcc file.cpp -o file
és adsz neki futási jogot
chmod +x file
és futtatod:
./file
Szerintem nem halsz bele, ha megtanulod, hogy linuxon hogy kell a terminált használni. Ami értelmesebben sokkal használatóbb eszköz, mint a grafikus környezet. Sőt mindezt a 3 parancsot, lehet konkrét bash kóddal is megoldani, egyetlen parancsal is lehet futtatni
A geany tud így fordítani, bár be kell állítani, hogy ne --wall paraméterrel fordítson, bár elindítani nem fogja neked. A geanynak viszont van terminál-értelmezője így onnan lehet fordítani. Majdnem olyan kényelmes mint a Dev-C++.
Esetleg az Eclipse c++-os pluginja jó még.:)
De nem halsz bele ja megtanulod a terminált használni és a bash programnyelv is nagyon hasznos. Én főleg azt szeretem amikor parancsok standard kimeneteiből ki tudok vágni részeket.
"Én főleg azt szeretem amikor parancsok standard kimeneteiből ki tudok vágni részeket."
Mondjuk ez nem bash feature. A grep, cut stb. mind önálló programok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!