Internetes alkalmazásfejlesztő OKJ-vel mennyire könnyű elhelyezkedni?
#6:
Úgy értettem, hogy bitang mind1 h okj-d van vagy diplomád, ha a tudásod jó akkor fel fognak venni. max a túlbuzgó hr-eseken lehet elcsúszni, akik kapásból félrerakják az ember önéletrajzát, de nem jellemző.
Na igen, de ezeket a legtöbb OKJ-n sem kapja meg az ember.
Sőőőt. Láttam olyan OKJ-t végzett embert, aki azt sem tudta hogyan lehet valid HTML kódot írni, vagy nem tudtam mi a különbség s HTML és az XHTML között.
Erre az a válaszom, hogy így önmagában nem OKJ hibája. Nem tanulok még sehol, de tudom milyen suli az, ahova én megyek (az emlegetett cs). Mégis már most tudom mi az a valid kód, illetve mi a különbség az xhtml és a html között.
azért ők is html5-ös szabvány illetve css3-at oktatnak.
# 12
hiába a tudás a fontos.
egy állásinterjún gondolván a diplomai képzettségre őket hívják be, feltételezvén hogy tanultabbak.
Valójában teljesen mindegy, hogy okj-n te többet tudsz mint Gizi, aki diplomával rendelkezik. A diploma első benyomásra nagyobb hozzáértést mutat.
"A diploma első benyomásra nagyobb hozzáértést mutat."
Annyit had fűzzek hozzá, hogy a diploma nem elsődlegesen egy tudás szintet mutat, hanem azt, hogy az ember kapott egy megfelelő, széles ismereteket tartalmazó alapot, ami szépen lehet építkezni.
Egy olyan programozó sincs, aki az egyetemen tanulta volna ki a szakmát. Igen, esetleg jó tanároktól láttak hasznos és jó megoldásokat, de a diploma nem erről szól.
Hanem tényleg egy alaptudásról. (Főleg a bsc-s.)
Még néha főiskolai papírral rendelkezők is elvéreznek egy-egy feladattól, szóval a papír nem releváns ebben a szakmában.
Ha van rá pénzed egy angol nyelvtanfolyammal többet érsz,
emellett fórumokról és netről tudsz a legtöbbet megtanulni webes témában.
Ha pedig leírtakkal tisztában vagy, már lehet cégekhez menni nyugodtan. 1 hónap gyakorlat egy csoportban felér 1 év OKJ képzéssel.
ez mind szép és jó amit írtok, hogy támogatjátok a tudást, de ha megnézel egy állásinterjut, el se olvassák az életrajzod.
Már a követelményeknél is elvárják hogy "felsőfokú szakképzés". Hiába tudsz programozni, ha ők be se hívnak, hogy megmutasd mit tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!