C++ban van interface?
Interfész nyelvi eszközként nincs, de alkotható absztrakt osztály virtuális metódusokkal.
A többszörös öröklődés lehetősége miatt nem érezték szükségét ennek az eszköznek.
"Ugye ott az interface-ek miatt nincs is szükség többszörös öröklődésre."
Ez meg vagy igaz, vagy nem. Szükség persze nincs egyszeres öröklődésre sem. Csak könnyíti a munkát. C++-ban megengedőbb a nyelv, emiatt nehezebb használni, de erősebb a kifejezőkészsége. Tehát van interface, csak nem nyelvi elem.
"C++-ban megengedőbb a nyelv, emiatt nehezebb használni, de erősebb a kifejezőkészsége."
Én ezt nem így látom. Az egyszeres öröklődés + az interface-ek bevezetésével a C#-ban(is) teljesen kiküszöbölték pl. a diamond problémához hasonló sz*rságok előfordulását, a kifejező készségéből pedig mit sem vesztett. Tény, hogy a többszörös öröklődés több problémát okoz, mint amennyit megold.
A C++ többszörös öröklődése nem más, mint egy elavultabb megközelítése az objektum-orientáltságnak, ennyi.
"Tény, hogy a többszörös öröklődés több problémát okoz, mint amennyit megold."
Szeretem ezeket az ex catedra kijelentéseket.
"A C++ többszörös öröklődése nem más, mint egy elavultabb megközelítése az objektum-orientáltságnak, ennyi."
Dettó. Alátámasztás semmi.
"Az egyszeres öröklődés + az interface-ek bevezetésével a C#-ban(is) teljesen kiküszöbölték pl. a diamond problémához hasonló sz*rságok előfordulását, a kifejező készségéből pedig mit sem vesztett."
Igazából de, a C++ képes arra, amire a C#, de a C# nem képes arra, amire a C++. Tehát kisebb a kifejezőereje (ebben, a C# meg másban erősebb, lásd pl property).
"Szeretem ezeket az ex catedra kijelentéseket.
Dettó. Alátámasztás semmi."
Ha te nem látod be a nyilvánvalót, akkor a hiba benned van. Hogy alapjáraton s*gg vagy-e, vagy csak tapasztalatlan és tanulatlan, azt nem tudom innen eldönteni, de jóhiszeműen feltételezve a második verziót ezen könnyen lehet segíteni: kérdezz meg valami hozzáértőt, aki hajlandó neked elmagyarázni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!