Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagyon érdekel a programozás....

B420 kérdése:

Nagyon érdekel a programozás. Szerintetek jó döntés, ha Free Pascal-al kezdem el az alapokat?

Figyelt kérdés

2013. máj. 18. 22:55
1 2
 11/15 SimkoL ***** válasza:
Bár én 'huszonsokéve' Delphiben programozok, de én is valami c féleséget ajánlanék. Legyen C++ vagy C#. A Pascal alapúak nagyon könnyen olvashatók, megérthetők, de az életben nem méssz vele semmire. Ha a c-vel tisztában vagy könnyebben megérted a c++, c#, Java stb. programokat is.
2013. máj. 19. 09:42
 12/15 anonim ***** válasza:

És még mindig én:

Habár Pythonban, szemben a C alapú nyelvekkel is meg a Pascallal is, nem kell folyton importálgatni (include, uses stb.) mindenféle könyvtárakat meg modulokat, mert a nyelv magja elég erős, és érettségi szintű feladatokat simán meg lehet vele oldani, ugyanakkor nagyon gazdag könyvtára van, és sok olyan feladatot találsz készen megoldva, amit Pascalban neked kéne megírnod. Ez azért a C-nyelvekre is igaz. Bár nekem inkább Turbo Pascallal van konkrét tapasztalatom ezen a téren. Pythonban megnyitni egy weblapot és beolvasni a szövegét 2-3 sor. Nem tudom, az FP-nek milyen eszköze van ehhez. Pedig a mai világban már ez is fontos.

2013. máj. 19. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Magam részéről is inkább a C#-ot, vagy java-t ajánlanék. (Inkább c#-ot a piszok egyszerű konzolos módja miatt). C#-ot ha megtanulod, egyrészt bármikor tudod használni (C# fejlesztőt folyamatosan keresnek), és C szintaktikája van, tehát bármikor át tudsz térni róla C/C++-ra, Java-ra ha kell.

Azonkívül bőven van hová fejlődni c#-ban, lévén nem egy halott nyelv, mint a pascal :)

2013. máj. 19. 11:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Kezdetnek én a python -t ajánlom, sokkal magasabb szintű programozást tesz lehetővé mint a C vagy a Pascal. A c-nek amúgy is vannak olyan rigojái amik más nyelvre kevésbé jellemzőek, a pascal tudás pedig igazából csak a tanulás miatt érdekes, későbbiekben nem nagyon használható. Pythonnak megvan az az előnye, hogy megtanít a programozás logikájára, de későbbiekben sem kell elfelejtened mert jelenleg is használt élő modern nyelvről van szó, cserébe nagyon olvasható és gyorsan tanulható.

A hátrányai között persze ott van, hogy sok egyedi megoldás van benne - például a { } és begin end helyetti tagolások - de ezek nem logikailag kötnek meg mint mondjuk a java eröltetett oop -je, tehát a későbbiekben nem korlátoznak. További előnye, hogy nem csak oop kódot tesz lehetővé ami tanuláskor fontos, mert az oop teljes átlátásához már magasabb szint szükséges.

2013. máj. 19. 11:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha már volt kérdés, hogy a C#-ot miért nem ajánlottam (én is és másik is) korábban, megmondom.

Mind a C# és a Java is erősen objektum orientált nyelv.

Egy olyan embernek, aki még élebében nem programozott, nem biztos, hogy ez a megfelelő kezdés.

Igen, hasznos ha megtanulja valaki hamar, de aki még életében nem látott kódot ez eléggé össze tudja zavarni.

2013. máj. 19. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!