Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java fejlesztőkörnyezet...

Java fejlesztőkörnyezet kialakítása, hogyan?

Figyelt kérdés

Üdv.

Java programozást kezdeném el tanulni, de jelenleg olyan alapvető dolgot se bírok beállítani, hogy futtassam ezt a kis példa progit: (HelloWorldApp.java)

public class HelloWorldApp {

public static void main(String[] args) {

System.out.println("Hello World!");

}

}

Leírja a könyv, mit kell csinálni, amiket meg is tettem.

Feltelepítettem a JDK-t (64 bit), parancssorban próbáltam írkálni dolgot, de nem igazán értem mit kell beírni, hogy lefordítsam vagy futtassam a kis teszt progit. Lefordításhoz írja a könyv írjam be: javac HelloWorldApp.java

Nem történik semmi, gondolom mappát kell váltani vagy valami hasonló. (korábban parancssort soha nem használtam mivel windows opr. használok mióta élek, jelenleg win7 64 bit)

Mappa váltáshoz beírtam ezt: cd "C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_21\bin"

aztán bemásoltam ebbe a mappába a HelloWorldApp.java fájlt majd ismét parancssorban javac HelloWorldApp.java ilyenkor már történik valami de csak errort ír ki.

Pontosabban ezt az üzenetet kapom:

HelloWorldApp.java:1: error: error while writing HelloWorldApp: HelloWorldApp.class <A hozzáférés megtagadva> public class HelloWorldApp {

1 error

C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_21\bin

Nincs egyértelműen (számomra) elmagyarázva a könyvben pontosan mit is kell tegyek.

Valaki megmondaná mit kell tegyek?????

(Korábban egyébként PHP, Javascript stb. webes egyszerű nyelvekkel foglalkoztam évekig ill. Aurdino hardvereket programoztam hobbi szinten)

Válaszokat előre is köszönöm :)

2013. máj. 3. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Mármint a program files mappába másoltad a .java fájlt? Az nem jó ötlet. Másold valami köznapi helyre ahol van írási jogosultsága bárkinek, pl készíts egy mappát az asztalom, majd futtatáskor írd be az abszolút elérési útvonalát (vagy még inkább tedd be a rendszerváltozókhoz a javac mappáját)
2013. máj. 3. 20:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Megoldottam :D tényleg rossz ötlet volt program files mappába bemásolni. az abszolút eléri útvonal megoldotta a problémámat köszönöm :)
2013. máj. 3. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!