Milyen programozási nyelvet érdemes most tanulni? Jelenleg nincs tapasztalatom semelyikkel sem, de valószinűleg késöbb ezzel szeretnék foglalkozni, ezért kéne olyan ami jelenleg, illetve késöbb is jó.
Nézd, én elégedett vagyok azzal, hogy annak a néhány érdeklődőnek, akit tényleg érdekel a dolog, tudok segíteni, ellensúlyozni a baromságaitokat, és a hozzád hasonlónak meg fáj a pici hasikája miattam és elmés kommentárokkal fűszerezik a hozzászólásaimat.
És még mielőtt letagadnád, hogy de én nem is érdekellek, a befektetett energia ellened beszél.
Ez az 52% amim van azt bizonyítja, hogy van egy rakás ember, aki szerint igenis jókat mondok, meg van néhány gyökér, aki zsigerből mindent ellenez, ami ez alatt a név alatt jön. Jól mutatja ezt, hogy volt kb 70%-om, és egy délután alatt esett le 47%-ra, tehát valaki energiát fektetett abba, hogy engem leszavazzon. Engem ez nem érdekel (max nem tudom jelenteni a rossz kérdéseket, nabumm), viszont jól jelzi, hogy indulatok vannak a háttérben :)
Váljék egészségetekre, és verjétek a pici pöcörőtöket a C-re, attól az még se tanulni, se alkalmazásfejlesztésre nem ideális nyelv.
"Nézd, én elégedett vagyok azzal, .."
Szemlátomást mégsem, mert különben nem bizonygatnád ennyire :)
"És még mielőtt letagadnád, hogy de én nem is érdekellek, a befektetett energia ellened beszél."
Ettől dagad a kis minivirsli a gatyádban, amit nem is látsz a hasadtól, hogy foglalkoznak veled? :D Fura perverzió :)
De el kell keserítselek, TE hangyaf@sznyira se érdekelsz. Az bosszant, amiket írkálsz.
"Jól mutatja ezt, hogy volt kb 70%-om, és egy délután alatt esett le 47%-ra, tehát valaki energiát fektetett abba, hogy engem leszavazzon. Engem ez nem érdekel (max nem tudom jelenteni a rossz kérdéseket, nabumm), viszont jól jelzi, hogy indulatok vannak a háttérben"
Hallod, ez már a paranoia kategória. Te komolyan azt hiszed, hogy valaki direkt vadászik rád, és lepontozgat? :D
Az utcán nem szoktak "követni"? :D
Szegedi Tudományegyetemen a TTIK karán Programtervező Informatika szakján így megy:
1. félév: C (Progalap)
2. félév: JAVA (Prog1)
3. félév: C++ (Prog2)
Ezek után jön a Rendszerfejlesztés és az Alkalmazásfejlesztés.
SZTE-TTIK-PTI Tanterv: [link]
Visszatérve a mutatókra, szerintem is érdemes megtanulni, hogy mi megy a háttérben, és néha előkerülnek a magasabb szintű nyelvekben is.
De egy újoncnak sokkal fontosabb a logika elsajátitása, feltételes elágazások, loop-ok, Boolean-algebra, tömbkezelés stb. mint hogy a mutatókkal sz*arozzon. A nyelvtana sem a legegyértelműbb sokszor. Ettől függetlenül, akinek van hozzá agya, kezdje ezzel.
Saját tapasztalatom alapján az előbb emlegetett dolgokat benyalja valaki egy egyszerű nyelvtanú programnyelven, utána arra vált amire akar.
C nyelvvel egyébként szinte kizárólag a hardver közeli programozásban lehet elhelyezkedni. És a legtöbb "wannabe" programozó általában nem arról álmodik.
Ne értsétek félre, nem akarom lehúzni a C nyelvet, én kifejezetten kedvelem, de szerintem akkor is jobban jár egy kezdő valami egyszerű syntax-ú nyelvvel (én még Pascalban kezdtem, de azt már én sem ajánlom).
Pythonról - elég sok álláshirdetésben látom, "előny"ként feltüntetve, de én azt mondom, már akkor is megéri megtanulni. A felvétel múlhat ezen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!