Villanybojlert szeretnék öt tagu család részére, de még semmi tapasztalatom nincs e téren. Milyen márkájú, mekkora, stb bojlert érdemes beszerezni? Esetleg használtat?
Kedves Csilla és harmadik!
újonnan beszerelt gázkészülékhez kell gázterv, kémény, nyílt rendszerűnél résszellőzők, ha egyáltalán engedélyezik. a kéményt bélelni kell, méterenként olyan 10e költséggel, parapetet már szinte sehova nem lehet felszerelni az egyre szigorodó előírások miatt.
nem úgy van az, hogy gyere cipó, hamm bekaplak.
kérdezőnek:
szerintem is 120 literes minimum, de nagyban függ a pancsolás szokásitoktól, ki mikor fürdik, mikor mosogattok stb.
amire figyelned kell, az a teljesítmény, legalább 2,4kW, de inkább több. viszont ehhez már áram is kell, a 3,5kW önmagában megeszik majd 16A-t, amihez már rendes vezetékezés kell. kérdés, hogy a villanyóra alapból bírja-e, vagy hálózatbővítés is kell.
igen, pb palackról is üzemeltethető...gázkészülék-szerelő kell hozzá, de megoldható...
az eredeti kérdés villanyról szólt...óvatosan a gáz/villany összehasonlítással... nem tudhatod, hogy ki milyen készüléket, hogyan használ...látatlanban nem szabad hasonlítani..
szóval...elegendő a 120literes hajdú is, és nem fontos a 2kW feletti teljesítmény...persze akkor lassabban fűti, illetve pótolja az elfogyasztott melegvizet...lehet 3 kW-os betéttel is hajtani, gyorsabb lesz az igaz..a fogyasztás csak az elfogyasztott melegvízmennyiségtől függ...és persze az sem elhanyagolható, hány fokon üzemel...van aki 60-ra állítja, van aki 80-ra...itt már néha zúg...
én mellesleg gázboiler hívő vagyok...persze azt is kell néha vízkőmentesíteni(kikapcsol, leereszt, szétszed, tisztít, összerak új aktívanóddal, feltölt, bekapcsol, örül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!