Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szoftverfejlesztő informatikus...

Szoftverfejlesztő informatikus szeretnék lenni . Tanácsok? [ Bővebben lent ]

Figyelt kérdés

10. osztályos vagyok , van 2 évem érettségiig .

Angolból emelt szinten érettségizek , míg informatikából egyenlőre középszintet jelöltem . Szeretnék jövőre elő érettségizni infóból , és utána szintemelést kérni . A probléma igazából az ,hogy utoljára 9. osztályban tanították az informatikát ráadásul programozást egyáltalán nem tanították ,csak az Office programok használatát.

Önszántamból elkezdtem CodeBlocks-ban tanulgatni a C nyelvet oktató videókból , de sajnos sok olyan dolog van amit nem értek.

Esetleg valaki tudna adni olyan honlapot , ahol részletesen levan írva minden , a legalapabb dolgoktól ?

Illetve szerintetek van esélyem ,hogy 2 év alatt megtanulom annyira a C nyelvet, hogy letudjak emelt szinten érettségizni , és az egyetemen ne bukjak ki 1. évben ?

Előre is köszi a válaszotokat .

2013. ápr. 28. 15:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ma 19:50

Szerintem te irtózatosan makacs és nagyképű vagy. Persze ez iostream-re is igaz, de attól még neki van most igaza.

Én tavaly érettségiztem Pythonnal, néhány héttel azelőtt láttam először Python programot. A programozós feladatrészt kb. 15 perc alatt oldottam meg, átlagosan kb. 2 sor kód írásával alfeladatonként, tehát az egész megoldás kifért egy képernyőn, ha a kommenteket és az üres sorokat kitöröltem. Hibátlan lett a megoldása a programozós feladatrésznek. A Pythonban pont, hogy előre, nagyon egyszerűen felhasználhatóan meg van valósítva kb. az összes feladat megoldásához szükséges algoritmus.

2013. ápr. 28. 19:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha mérnökinformatikára mész, akkor nem árt a fizika érettségi. De ha programtervező informatikára, akkor még az office-s középszintű informatika érettségivel is többre mész (mivel legalább a legalapvetőbb dolgokat meg kell tanulnod szóbelire - és az már haladás), mint a fizika érettségivel (amivel proginfón abszolút nem is fogsz találkozni).

De ahogy látom ez már szurkálódás.

2013. ápr. 28. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:

"A Pythonban pont, hogy előre, nagyon egyszerűen felhasználhatóan meg van valósítva kb. az összes feladat megoldásához szükséges algoritmus."

Azok a borzasztó kemény alapműveletek mind megvannak valósítva? Mert a programozás feladatnál lényegében csak a 4 alapműveletet kell használni bizonyos adatokon (na jó, van benne minimum, maximum keresés is).

Szerintem ti most teljesen abba a tudatba vagytok, hogy le akarom oltani a Python nyelvet. Nincs vele bajom, de én a C-t részesítem előnyben az érettségis feladatoknál. Miért? Mert ott már a beolvasásnál meg tudod adni a megfelelő változótípust.

ui.: Az, hogy milyen ember vagyok a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen. Nem ismersz, valószínűleg ezért mondod, hogy nagyképű vagyok. Ennyi erővel te elhamarkodottan döntesz mindenben, mert lényegében 2 válasz alapján leírtál. Én azért szeretem először az embereket megismerni, még mielőtt eldöntöm, hogy mégis milyen.

2013. ápr. 28. 20:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem például kétszintű sorba rendezés is volt, de mindegy. :) Azt egyébként 2 sor volt Pythonban megoldani.
2013. ápr. 28. 20:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Emelt szintű érettségi programozáshoz jó a pascal is szerintem.
2013. ápr. 30. 19:32
 16/16 anonim ***** válasza:
ma 19:32 hát jónak jó csak minek szopassa magát az ember?
2013. ápr. 30. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!