Szoftverfejlesztő informatikus szeretnék lenni . Tanácsok? [ Bővebben lent ]
10. osztályos vagyok , van 2 évem érettségiig .
Angolból emelt szinten érettségizek , míg informatikából egyenlőre középszintet jelöltem . Szeretnék jövőre elő érettségizni infóból , és utána szintemelést kérni . A probléma igazából az ,hogy utoljára 9. osztályban tanították az informatikát ráadásul programozást egyáltalán nem tanították ,csak az Office programok használatát.
Önszántamból elkezdtem CodeBlocks-ban tanulgatni a C nyelvet oktató videókból , de sajnos sok olyan dolog van amit nem értek.
Esetleg valaki tudna adni olyan honlapot , ahol részletesen levan írva minden , a legalapabb dolgoktól ?
Illetve szerintetek van esélyem ,hogy 2 év alatt megtanulom annyira a C nyelvet, hogy letudjak emelt szinten érettségizni , és az egyetemen ne bukjak ki 1. évben ?
Előre is köszi a válaszotokat .
ma 19:50
Szerintem te irtózatosan makacs és nagyképű vagy. Persze ez iostream-re is igaz, de attól még neki van most igaza.
Én tavaly érettségiztem Pythonnal, néhány héttel azelőtt láttam először Python programot. A programozós feladatrészt kb. 15 perc alatt oldottam meg, átlagosan kb. 2 sor kód írásával alfeladatonként, tehát az egész megoldás kifért egy képernyőn, ha a kommenteket és az üres sorokat kitöröltem. Hibátlan lett a megoldása a programozós feladatrésznek. A Pythonban pont, hogy előre, nagyon egyszerűen felhasználhatóan meg van valósítva kb. az összes feladat megoldásához szükséges algoritmus.
Ha mérnökinformatikára mész, akkor nem árt a fizika érettségi. De ha programtervező informatikára, akkor még az office-s középszintű informatika érettségivel is többre mész (mivel legalább a legalapvetőbb dolgokat meg kell tanulnod szóbelire - és az már haladás), mint a fizika érettségivel (amivel proginfón abszolút nem is fogsz találkozni).
De ahogy látom ez már szurkálódás.
"A Pythonban pont, hogy előre, nagyon egyszerűen felhasználhatóan meg van valósítva kb. az összes feladat megoldásához szükséges algoritmus."
Azok a borzasztó kemény alapműveletek mind megvannak valósítva? Mert a programozás feladatnál lényegében csak a 4 alapműveletet kell használni bizonyos adatokon (na jó, van benne minimum, maximum keresés is).
Szerintem ti most teljesen abba a tudatba vagytok, hogy le akarom oltani a Python nyelvet. Nincs vele bajom, de én a C-t részesítem előnyben az érettségis feladatoknál. Miért? Mert ott már a beolvasásnál meg tudod adni a megfelelő változótípust.
ui.: Az, hogy milyen ember vagyok a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen. Nem ismersz, valószínűleg ezért mondod, hogy nagyképű vagyok. Ennyi erővel te elhamarkodottan döntesz mindenben, mert lényegében 2 válasz alapján leírtál. Én azért szeretem először az embereket megismerni, még mielőtt eldöntöm, hogy mégis milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!