Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek melyikkel lehet...

Szerintetek melyikkel lehet konnyebben elhelyezkedni, melyikkel lehet tobbet keresni? Egy szoftverfejlesztoi allassal, vagy egy webfejlsztoi allassal.

Figyelt kérdés
Kb. azonos merteku tudassal rendelkezik mindket fejleszto. Ez csak egy felteves. Valaszaitokat indokoljatok. Koszonom!
2013. ápr. 27. 21:40
1 2
 11/20 iostream ***** válasza:

Utolsó: lehet, hogy igazad van, mégis a taknyolóból van több, tehát akár tetszik, akár nem, ők alkotják a webfejlesztőket.

Amúgy nagyon nem egykutya, ez nem úgy van, hogy az embert felveszik általános szoftverfejlesztőnek, és akkor ő ért mindenhez, és valakit ide, valakit meg oda pakolnak.

Ha szoftverfejlesztő alatt az "általános" szoftvereket fejlesztőt értjük (ami nem webre vagy nagyon erőforráskorlátos rendszerre készülnek, esetleg még a kernelfejlesztőt is kizárhatjuk, de ez már határterület), akkor bizony ezek többet keresnek, és bonyolultabb a munkájuk (ez a kettő összefügg).

2013. ápr. 30. 09:16
 12/20 anonim ***** válasza:

@iostream: Ha tudnád, milyen hatalmasat tévedsz...

Első körben:

"lehet, hogy igazad van, mégis a taknyolóból van több, tehát akár tetszik, akár nem, ők alkotják a webfejlesztőket."

Nem, ezek nem (web)fejlesztők, hanem wannabe hülyegyerekek.

"Amúgy nagyon nem egykutya, ez nem úgy van, hogy az embert felveszik általános szoftverfejlesztőnek, és akkor ő ért mindenhez, és valakit ide, valakit meg oda pakolnak. "

Hogy Pandacsöki Boborjántól idézzek: "PEDIG DE". Cége válogatja, de ez van, ez az igazság.

"Ha szoftverfejlesztő alatt az "általános" szoftvereket fejlesztőt értjük (ami nem webre vagy nagyon erőforráskorlátos rendszerre készülnek, esetleg még a kernelfejlesztőt is kizárhatjuk, de ez már határterület), akkor bizony ezek többet keresnek, és bonyolultabb a munkájuk (ez a kettő összefügg)."

Itt már komoly fogalmi zavarokat vonultatsz fel.

A felsoroltak mind a szoftverfejlesztés részhalmazát képezik. Egyes ilyen területek speciális szakértelmet igényelnek, ezek általában jobban fizető pozíciókkal is társulnak. A többiek viszont nagyjából csereszabatosak; minden további nélkül áthelyezhetik az embert desktop fejlesztésről webfejlesztésre, illetve vice versa. Ha bármelyiktől indulva nem megy a másik, akkor ott komoly szaktudásbeli hiányosságok vannak. Ez ilyen egyszerű.

Egyébiránt valamiért az az érzésem, hogy nem vagy tisztában a webfejlesztés mibenlétével...

2013. ápr. 30. 10:14
 13/20 anonim ***** válasza:
25%

"Egyébiránt valamiért az az érzésem, hogy nem vagy tisztában a webfejlesztés mibenlétével..."

iostream semmivel sincs tisztában, viszont meggyőződése, hogy mindenkinél mindent jobban tud, ezért folyton okoskodik :D Szokj hozzá :)

Vigasztaljon a tudat, hogy ez eléggé önveszélyes kombináció, és az ilyeneket előbb-utóbb pofán b@sszák :D

Bár gyaníthatóan a valós életben csak ül a sarokban, mint akit odasz@rtak, úh. lehet hogy mégsem..

2013. ápr. 30. 12:41
 14/20 iostream ***** válasza:
Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél; te vagy az egyik, és hasogat a hátsó feled emiatt?
2013. ápr. 30. 14:41
 15/20 anonim ***** válasza:

"Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél"

Ez igen, nem semmi vagy, öcsi.. nem is értem, miért nem kaptál még Nobel díjat :D

"te vagy az egyik, és hasogat a hátsó feled emiatt?"

Ha nem törött az orrod, és nincs kiütve egy fogad sem, akkor valószínűleg nem én voltam. Én nem tűrném el, hogy egy ilyen kis tudálékos f@szkarika okoskodjon ;)

2013. ápr. 30. 15:29
 16/20 iostream ***** válasza:
Értem, tehát még gyáva is vagy bevallani. Rendben van :)
2013. ápr. 30. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

BTW főnökeid mit szólnak, hogy gyakorin b@szod el az idődet ahelyett, hogy dolgoznál? :D

Te tutira valami multinál dolgozhatsz, máshol nem tűrik el az ilyen léhűtő gyökereket :D

2013. ápr. 30. 16:27
 18/20 anonim ***** válasza:
"Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél; te vagy az egyik, és hasogat a hátsó feled emiatt?" - Valószínűleg csak te hiszed azt, hogy az javítás volt. Kb. minden programozás kérdésnél ódák zengesz magadról és minden légypiszok mondatba belekötsz. Az időd nagy részében itt lesed a kérdéseket, ergo nem programozhatsz túl sokat.
2013. ápr. 30. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:

"Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél"

Ez a mondat tökéletesen elárulja, hogy vetítesz és nem vagy fejlesztő. Egy igazi dev ilyet egészen egyszerűen nem ír/mond, tekintve hogy a hivatásosok kontextusában ennek a mondatnak gyakorlatilag semmi értelme nincs.

Nem egészen értem, miért lesz neked jobb, ha nulla tudással kamuzgatsz itt a kezdőknek és félrevezeted őket...

2013. máj. 1. 16:06
 20/20 iostream ***** válasza:

"Ez a mondat tökéletesen elárulja, hogy vetítesz és nem vagy fejlesztő. Egy igazi dev ilyet egészen egyszerűen nem ír/mond, tekintve hogy a hivatásosok kontextusában ennek a mondatnak gyakorlatilag semmi értelme nincs."

Na, ENNEK a mondatnak (a másodiknak, gyengébbek kedvéért) nem volt semmi értelme. Mit akartál mondani ezzel? Mert én azt, hogy a helyi C++ expertekkel érdemben tudok vitatkozni technológiai kérdésekről.

2013. máj. 1. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!