Szerintetek melyikkel lehet konnyebben elhelyezkedni, melyikkel lehet tobbet keresni? Egy szoftverfejlesztoi allassal, vagy egy webfejlsztoi allassal.
Utolsó: lehet, hogy igazad van, mégis a taknyolóból van több, tehát akár tetszik, akár nem, ők alkotják a webfejlesztőket.
Amúgy nagyon nem egykutya, ez nem úgy van, hogy az embert felveszik általános szoftverfejlesztőnek, és akkor ő ért mindenhez, és valakit ide, valakit meg oda pakolnak.
Ha szoftverfejlesztő alatt az "általános" szoftvereket fejlesztőt értjük (ami nem webre vagy nagyon erőforráskorlátos rendszerre készülnek, esetleg még a kernelfejlesztőt is kizárhatjuk, de ez már határterület), akkor bizony ezek többet keresnek, és bonyolultabb a munkájuk (ez a kettő összefügg).
@iostream: Ha tudnád, milyen hatalmasat tévedsz...
Első körben:
"lehet, hogy igazad van, mégis a taknyolóból van több, tehát akár tetszik, akár nem, ők alkotják a webfejlesztőket."
Nem, ezek nem (web)fejlesztők, hanem wannabe hülyegyerekek.
"Amúgy nagyon nem egykutya, ez nem úgy van, hogy az embert felveszik általános szoftverfejlesztőnek, és akkor ő ért mindenhez, és valakit ide, valakit meg oda pakolnak. "
Hogy Pandacsöki Boborjántól idézzek: "PEDIG DE". Cége válogatja, de ez van, ez az igazság.
"Ha szoftverfejlesztő alatt az "általános" szoftvereket fejlesztőt értjük (ami nem webre vagy nagyon erőforráskorlátos rendszerre készülnek, esetleg még a kernelfejlesztőt is kizárhatjuk, de ez már határterület), akkor bizony ezek többet keresnek, és bonyolultabb a munkájuk (ez a kettő összefügg)."
Itt már komoly fogalmi zavarokat vonultatsz fel.
A felsoroltak mind a szoftverfejlesztés részhalmazát képezik. Egyes ilyen területek speciális szakértelmet igényelnek, ezek általában jobban fizető pozíciókkal is társulnak. A többiek viszont nagyjából csereszabatosak; minden további nélkül áthelyezhetik az embert desktop fejlesztésről webfejlesztésre, illetve vice versa. Ha bármelyiktől indulva nem megy a másik, akkor ott komoly szaktudásbeli hiányosságok vannak. Ez ilyen egyszerű.
Egyébiránt valamiért az az érzésem, hogy nem vagy tisztában a webfejlesztés mibenlétével...
"Egyébiránt valamiért az az érzésem, hogy nem vagy tisztában a webfejlesztés mibenlétével..."
iostream semmivel sincs tisztában, viszont meggyőződése, hogy mindenkinél mindent jobban tud, ezért folyton okoskodik :D Szokj hozzá :)
Vigasztaljon a tudat, hogy ez eléggé önveszélyes kombináció, és az ilyeneket előbb-utóbb pofán b@sszák :D
Bár gyaníthatóan a valós életben csak ül a sarokban, mint akit odasz@rtak, úh. lehet hogy mégsem..
"Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél"
Ez igen, nem semmi vagy, öcsi.. nem is értem, miért nem kaptál még Nobel díjat :D
"te vagy az egyik, és hasogat a hátsó feled emiatt?"
Ha nem törött az orrod, és nincs kiütve egy fogad sem, akkor valószínűleg nem én voltam. Én nem tűrném el, hogy egy ilyen kis tudálékos f@szkarika okoskodjon ;)
BTW főnökeid mit szólnak, hogy gyakorin b@szod el az idődet ahelyett, hogy dolgoznál? :D
Te tutira valami multinál dolgozhatsz, máshol nem tűrik el az ilyen léhűtő gyökereket :D
"Már több nagy fejest is kijavítottam a cégnél"
Ez a mondat tökéletesen elárulja, hogy vetítesz és nem vagy fejlesztő. Egy igazi dev ilyet egészen egyszerűen nem ír/mond, tekintve hogy a hivatásosok kontextusában ennek a mondatnak gyakorlatilag semmi értelme nincs.
Nem egészen értem, miért lesz neked jobb, ha nulla tudással kamuzgatsz itt a kezdőknek és félrevezeted őket...
"Ez a mondat tökéletesen elárulja, hogy vetítesz és nem vagy fejlesztő. Egy igazi dev ilyet egészen egyszerűen nem ír/mond, tekintve hogy a hivatásosok kontextusában ennek a mondatnak gyakorlatilag semmi értelme nincs."
Na, ENNEK a mondatnak (a másodiknak, gyengébbek kedvéért) nem volt semmi értelme. Mit akartál mondani ezzel? Mert én azt, hogy a helyi C++ expertekkel érdemben tudok vitatkozni technológiai kérdésekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!