Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Belekezdjek vagy ne?

Belekezdjek vagy ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok,gimibe járok 12.es vagyok eddig van egy emelt matekom ami 70%lett és idén tervezem az emelt fizikát kedvelem a programozást,de nem tudok.

Attól a ténytől félek,hogy ha elvégzem az egyetemet úgyse fogok tudni programozni,és így nem nagyon merem beválalni a szakot szerintetek?

Elte ik lenne.

2013. márc. 17. 17:35
1 2
 1/13 ejbenjaro ***** válasza:

Szerintem nem ismerünk és fogalmunk sincsen, hogy a jövőd hogy fog alakulni. Ha erre vagy kíváncsi keress fel egy jóst...

Amúgy, ha ki sem próbálod, akkor tuti nem fog menni...

2013. márc. 17. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Próbáld meg otthon a programozást és meglátod, hogy érdekel-e. Rengeteg tutorial van a neten. Bár ennek lehet nem jelentkezés után kellett volna eszedbe jutnia.
2013. márc. 17. 17:46
 3/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk olvastam már könyvet programozásról.

de nem értettem annyira,hogy saját programot írjak csak a példákból tudtam dolgozni,tehát új algoritmust nem tudtam rá kitalálni.

2013. márc. 17. 17:54
 4/13 iostream ***** válasza:
47%

Új algoritmust nem nagyon szoktak kitalálni az emberek. A legtöbb program baromi egyszerű algoritmusok kombinálásából áll.

Az egyetem pedig nem fog tudni megtanítani programozni, csak te magadat. És ha elvégzed úgy az egyetemet, hogy még nem dolgozol, akkor tudod, hogy rosszul csináltad.

2013. márc. 17. 18:52
 5/13 A kérdező kommentje:
van egy példa és azt máskép nem tudom leírni.csak a példát tudom használni.
2013. márc. 17. 19:02
 6/13 A kérdező kommentje:

Például itt egy kód alapvetően értem a kódot,de másképp nem tudnám megoldani :S function password($str){

$error = '';

if(!preg_match("#[a-z]+#", $str)) {

$error .= 'A jelszó nem tartalmaz kisbetűket!<br>';

}

if(!preg_match("#[A-Z]+#", $str) ){

$error .= 'A jelszó nem tartalmaz nagybetűket!<br>';

}

if ( !preg_match("#[0-9]+#", $str) ){

$error .= 'A jelszó nem tartalmaz számokat!<br>';

}

if (strlen($str) < 8){

$error .= 'A jelszó túl rövid!<br>';

}

return $error;

}

2013. márc. 17. 19:56
 7/13 iostream ***** válasza:
Képzeld, tapasztalt programozók is gyakran úgy kezdenek bele egy ismeretlen probléma megoldásába, hogy keresnek egy hasonló problémára megoldást, és átalakítják. Lépésenként. Ez a tanulás egy formája.
2013. márc. 17. 22:40
 8/13 anonim ***** válasza:
Én isostream-re nem hallgatnék a helyedbe, mert olyan hülyeségeket ír, hogy a programozók forgolódnak a sírjukban. Én igazi programozó vagyok. Még hogy nem nagyon kell új algoritmusokat írni, persze amikor otthon dobálod össze a gagyi honlapjaidat akkor nem kell, de az nem is programozás. Szerintem kezdj el otthon programozgatni, és ha nagyon nem megy, akkor inkább hagyd.
2013. márc. 18. 08:29
 9/13 Srapnel ***** válasza:
Nem akarom megvédeni iostreamet, mert megvédi magát, de azt kissé árnyalni kell, amit te mondasz. A legtöbb programozási munkában nem kell bonyolult algoritmusokat írni.
2013. márc. 18. 09:41
 10/13 iostream ***** válasza:

Mivel kétlem, hogy a sztakinál lennél kutató matematikus, ezért az, hogy te folyton feltalálod a melegvizet téged jellemez.

Ahogy egy kedves tanárom mondta, a jó programozó lusta, mert a lusta ember nem fog feleslegesen dolgozni (ti. újra megírni már százszor megírt algoritmusokat), hanem felhasználja mások munkáját, ahogy kell. Te meg valószínűleg nem is tudod, hogy mások már rég megcsinálták, amit te akarsz, és mindent jó favágó módjára újra implementálsz. Na, akkor te nem programozó vagy, hanem egy buta kisgyerek, nagy pofával.

2013. márc. 18. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!