Belekezdjek vagy ne?
Sziasztok,gimibe járok 12.es vagyok eddig van egy emelt matekom ami 70%lett és idén tervezem az emelt fizikát kedvelem a programozást,de nem tudok.
Attól a ténytől félek,hogy ha elvégzem az egyetemet úgyse fogok tudni programozni,és így nem nagyon merem beválalni a szakot szerintetek?
Elte ik lenne.

Szerintem nem ismerünk és fogalmunk sincsen, hogy a jövőd hogy fog alakulni. Ha erre vagy kíváncsi keress fel egy jóst...
Amúgy, ha ki sem próbálod, akkor tuti nem fog menni...

Mondjuk olvastam már könyvet programozásról.
de nem értettem annyira,hogy saját programot írjak csak a példákból tudtam dolgozni,tehát új algoritmust nem tudtam rá kitalálni.

Új algoritmust nem nagyon szoktak kitalálni az emberek. A legtöbb program baromi egyszerű algoritmusok kombinálásából áll.
Az egyetem pedig nem fog tudni megtanítani programozni, csak te magadat. És ha elvégzed úgy az egyetemet, hogy még nem dolgozol, akkor tudod, hogy rosszul csináltad.
Például itt egy kód alapvetően értem a kódot,de másképp nem tudnám megoldani :S function password($str){
$error = '';
if(!preg_match("#[a-z]+#", $str)) {
$error .= 'A jelszó nem tartalmaz kisbetűket!<br>';
}
if(!preg_match("#[A-Z]+#", $str) ){
$error .= 'A jelszó nem tartalmaz nagybetűket!<br>';
}
if ( !preg_match("#[0-9]+#", $str) ){
$error .= 'A jelszó nem tartalmaz számokat!<br>';
}
if (strlen($str) < 8){
$error .= 'A jelszó túl rövid!<br>';
}
return $error;
}

Mivel kétlem, hogy a sztakinál lennél kutató matematikus, ezért az, hogy te folyton feltalálod a melegvizet téged jellemez.
Ahogy egy kedves tanárom mondta, a jó programozó lusta, mert a lusta ember nem fog feleslegesen dolgozni (ti. újra megírni már százszor megírt algoritmusokat), hanem felhasználja mások munkáját, ahogy kell. Te meg valószínűleg nem is tudod, hogy mások már rég megcsinálták, amit te akarsz, és mindent jó favágó módjára újra implementálsz. Na, akkor te nem programozó vagy, hanem egy buta kisgyerek, nagy pofával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!