SOS! A Grub nem enged belépni a Win7-be. Hogyan tudok kijutni innen? (képek lent. )
Az új oldal, vagy információ megjelenítéséhez Enter-t használtam és 1x TAB-ot
Vírusirtót futtattam, aztán újra kellet indítanom. Tegnap este óta ugyanitt vagyok. Utána olvastam nagyon sokat, de még mindig nem vagyok képben. Ha valaki tudna írni nekem bármilyen parancssort az jó lenne.. Csak tudnák belépni valahogy.
Már a szerelőn is gondolkodtam, de azért hátha tudtok segíteni. Nagyon fontos lenne :/
Ez volt a sorrend. Beállítottam elsőre a CD/DVD-t aztán újrakapcsolt oda, ami az első képen volt. aztán vissza abba a beállításba (ami fehér alapon volt)
Valami más ötlet vagy mit csináljak? Nem enged újratelepíteni.. Valami grub parancssal nem lehet elindítani a cd-t? Vagy már nem tudom mit csináljak.
nem fizikai a valtozas :
amikor indul a bios , van egy sorrend ,ami szerint lekerdezi a gep dolgait ...valoszinuleg ez a sorrend van elallitva a biosban ..tehat minden ott van ,ahol eddig csak a bios egy uj rend szerint ellenorzi , kijelzi ,hogy szerinte hol a hiba ....ezert van az F2 resume
a grub az egy boot manager ,ami a linuxokra jellemzo ..altalaban egy windowsos rendszer melle telepitett linux hozza magaval a grubot...
egy tiszta telepitessel az egesz gond felejtheto
a szerelo biztos ,hogy megtalalja az optimalis bios beallitasokat...megprobalhatod te is ..laptop eseteben sok lehetoseg nincs..jobban nem romlik el ,mert most se indul
Csak Windows volt rajta. Először gyárilag Vista, majd utána 2x a Win7.
A probléma az volt, hogy össze volt zavarodva a gépem. Több Windowsot észlelt: 2 Vistát és 3 win7-et (nem tudom miért ennyit). Ez azért lehetett mert nem voltak a merevlemezek formázva(újrapatricionálva). Máshoz vittem újratelepíteni a gépem mikor még nem nagyon értettem hozzá, de már nem fogom.. Aki megszerelte azt mondta ez volt a baj és ő tényleg ért hozzá.
Ha valaki így járt, annak azért leírom hogyan lett megcsinálva. BIOSból a CD lett alapértelmezettként kiválasztva (hogy cd-ről induljon a gép), és a gyárilag alkalmazott OP rendszert (Vista) lett feltelepítve. Aztán lehet már bármit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!