Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet összehozni egy...

Hogyan lehet összehozni egy saját operációs rendszert? Az ötlet megvan, hogyan kell hozzákezdeni, ha még nem nagyon próbálkozunk ilyesmivel?

Figyelt kérdés
Én és barátom arra gondoltunk, hogy jó lenne egy saját op. rendszer, és ki is találtunk egy egész jót, hogyan lehetne összehozni?

2013. márc. 6. 16:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
uramisten, zolex, hogy jön ide az exe2bin? miért kéne exe-be fordítani, ami egyébként ms-dos formátum és teli lehet dosos megszakításokkal, amiknek a használatáról nem volt szó. amelyik exe filet binné lehet alakítani, azt lehet simán comnak is fordítani és el kell dobni az első 100 bájtját, és ott a bin.
2013. márc. 7. 19:14
 22/38 tabaki ***** válasza:

Hová lett a kérdező?

.

.

.

Én meg űrhajót szeretnék építeni. Az alapötlet megvan: Kékre festeném, és egy nagy lila gombbal lehetne elindítani. A többiben kérném a segítségeteket, mert én se nagyon próbálkoztam még ilyesmivel.

2013. márc. 7. 19:47
 23/38 A kérdező kommentje:
Olyan jó, hogy Zolexen kívül senki sem vesz komolyan...
2013. márc. 7. 20:08
 24/38 anonim ***** válasza:
én komolyanvettelek, lásd 19
2013. márc. 7. 20:10
 25/38 anonim ***** válasza:
tehát kell bootloadert írnod, meg kell tervezned a futtatható formátumot, a rendszerhívásokat, az architektúrát, kell drivereket írnod a hardvereidhez, és még pár apróság, mint filerendszer, memória szerkezete, hálózatkezelés,
2013. márc. 7. 20:12
 26/38 anonim ***** válasza:
Én is komolyan vettelek, megkértelek rá, hogy részletezd a koncepciót, de hatalmas megdöbbenésemre azóta se írtál erre semmi választ. :(
2013. márc. 7. 20:12
 27/38 anonim ***** válasza:

Én is komolyan vettelek. Pont ezért írtam, hogy kezdj valami hello world op. rendszerrel. Ugyanis hiába akarsz nekiállni Windows 9-et írni, nem fog menni.

Ha nem vettelek volna komolyan, akkor azt írtam volna, hogy hagyd a 'csába az egészet, nem fog sikerülni úgysem.

2013. márc. 7. 20:40
 28/38 tabaki ***** válasza:

Mivel adtál rá okot, hogy komolyan vegyenek?

Mellesleg kaptál egy rakás hasznos tanácsot (ha tőlem nem is, én nem értek hozzá, csak trollkodni járok ide...), ehhez képest a harmadik oldalig egy kukkot nem szóltál. Miért kellett volna bárkinek elhasalnia a tisztelettől? Ha nem akarod, ne meséld el az elképzeléseteket -- ha tényleg olyan jó, még lenyúlja valaki -- de az a minimum, hogy sejtesd, ti milyen szinten vagytok otthon a számítástechnikában.

2013. márc. 7. 20:43
 29/38 iostream ***** válasza:

Az a jó, hogy Zolex meg hülyeségeket beszél :D

"annyi megjegyzésem van a dolgokhoz, hogy azért nem apróság visszechozni a stanard inputról bevitt dolgokat."

A BIOS ezt tudja alapból. Azért hívják így (Basic I/O System), az ilyen alapvető IO-kat biztosítja.

2013. márc. 7. 22:11
 30/38 anonim ***** válasza:

Na akkor:

1.) Írt már valamelyikőtök boot loadert?

Akkor tudnátok, hogy a bios egy bináris állományt keres indulás közben. Emiatt kell exe-ből bin fájlt csinálni. Kit érdekel, hogy elavult, én más programot nem ismerek, amik képes lenne erre, és meg tudtam volna etetni a bios-al.

2.) Valóban meg lehet oldani úgy is, ahogy mondtátok, viszont általános esetben többféle monitorra, többféle billentyűzetre tényleg annyi ( mellesleg láttátok egyáltalán a kódot? hogy nyilatkoztok olyanról amit nem láttatok egyáltalán?) Nem hasraütöttem és mondtam egy számot hanem tényleg ennyi sor a console kezelés. Igaz ebben.

2.) Azt tudja az itt lévők közül bárki, hogy billentyúzet scan kódot és nem ascii-t állít ellő? Azaz ey billentyű leütésekor nem az ascii, hanem annak sorszámát kapja meg a processzor ez át kell fordítani ascii-re, ki kell jelezni. Nem hiszem hogy operációs rendszer nélkül az echozást meg lehet oldani annyiból amennyit írtatok. De ha igen tévedtem.

2013. márc. 8. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!