Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám a többi értéket...

Hogyan tudnám a többi értéket is hozzáadni?

Figyelt kérdés

Van ez a php kód:

$q = "INSERT INTO `ugyfel` (`felhnev`,`jelszo`,`email`) "

."VALUES ('".$_POST["felhnev"]."',"

."PASSWORD('".$_POST["jelszo"]."'), "

."'".$_POST["email"]."')";

Ugye az 'ugyfel' táblába szúrja be a felhnev, jelszo, email adatokat, meg ugyebár a jelszót. - Viszont szeretném még hozzáadni a teljes nevet, házszámot, utcát, irszámot, várost. - Azt tudom, hogy idáig akkor így nézne ki a kód:

$q = "INSERT INTO `ugyfel` (`felhnev`,`jelszo`,`email`,'nev','varos','irszam','utca','hazszam') "

."VALUES ('".$_POST["felhnev"]."',"

."PASSWORD('".$_POST["jelszo"]."'), "

."'".$_POST["email"]."')";

Viszont a $_POST metódusnál nem tudom hogy mi a szintaxis, hogy hozzáadja ténylegesen az adatbázishoz. Gondolom hasonló a szintaxis mint a 'felhnev' esetében, csak már belekavarodtam a sok ",."; -be. :D

2013. márc. 5. 10:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mellesleg, az én sulimban, a programozás oktatás említésre sem méltó. - Ebből következik hogy a védelemről sem tanultunk semmit. - Így javítgatni elég nehéz, hogy ha még tanulni sem tanult ilyenekről, sőt, még maga a tanár sem használta.
2013. márc. 5. 15:34
 12/16 A kérdező kommentje:
A nem használta alatt az "sql injection" -ra gondoltam. De azóta már javítottam.
2013. márc. 5. 15:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Akkor meg mégis milyen szakdolgozat lesz ez?
2013. márc. 5. 15:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Olyan szakdolgozat lesz ez, amihez semmit nem tudok felhasználni amit tanultunk. Max. ilyen lófing lekérdezéseket, meg ilyeneket. Annyi a szerencsém hogy régen önállóan foglalkoztam PHP-val, meg MySQL -el. Portál rendszerek meg fórummotorok keretében. Csak már felejtettem, mivel ennek kb. 3 éve volt.

- Az szerintem nem oktatás, ha az alapokat (60 oldalas powerpoint) vetítést ledarál 2 óra alatt, aztán bele a közepébe, már rögtön webshopot csinálunk, mikor a csoport 80%-a azt se tudja hogyan kezdődik a PHP fájl, meg mi a lezáró tag. - Aztán csak vetítőről másolás megy, fejbe meg semmi nem marad. De ugyanezt csinálta C# -ból, Javascriptből is. - A másik említésre méltó fail, hogy projektmenedzsmentből használtunk egy ingyenes szoftvert (openproj), azt is csak 1x. Utána kiderült, (más tanár mondta), hogy felejtős az egész, mivel a vizsgán MS Proj -t fogunk használni... Ha ő nem szól, és nem nézzük át vele, képesek lettek volna ÚGY odaküldeni 18 embert vizsgázni, hogy nem is látta a programot...

Szerintem innentől nincs miről beszélni.

2013. márc. 5. 16:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Hol történnek ilyenek ha szabad kérdezni?
2013. márc. 5. 19:13
 16/16 A kérdező kommentje:
LIA Iskola. Alapítványi.
2013. márc. 5. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!