Hogyan tudnám a többi értéket is hozzáadni?
Van ez a php kód:
$q = "INSERT INTO `ugyfel` (`felhnev`,`jelszo`,`email`) "
."VALUES ('".$_POST["felhnev"]."',"
."PASSWORD('".$_POST["jelszo"]."'), "
."'".$_POST["email"]."')";
Ugye az 'ugyfel' táblába szúrja be a felhnev, jelszo, email adatokat, meg ugyebár a jelszót. - Viszont szeretném még hozzáadni a teljes nevet, házszámot, utcát, irszámot, várost. - Azt tudom, hogy idáig akkor így nézne ki a kód:
$q = "INSERT INTO `ugyfel` (`felhnev`,`jelszo`,`email`,'nev','varos','irszam','utca','hazszam') "
."VALUES ('".$_POST["felhnev"]."',"
."PASSWORD('".$_POST["jelszo"]."'), "
."'".$_POST["email"]."')";
Viszont a $_POST metódusnál nem tudom hogy mi a szintaxis, hogy hozzáadja ténylegesen az adatbázishoz. Gondolom hasonló a szintaxis mint a 'felhnev' esetében, csak már belekavarodtam a sok ",."; -be. :D
Nem igazán értem a kérdést.
A $_POST egy tömb, amiben a küldött adatok vannak és kész.
Itt pedig te előállítasz egy SQL kérést a kapott adatokból és kész.
(Mellesleg ezt a kérdést így ne használd, vagy minimum valami ellenőrzést/szűrést tegyél rá, mert most egy kitűnő támadási felületet látok a kódodban...)
+1, nálunk is, ezért írtam, hogy legalább egy szűrést tegyél be.
A másik meg, ha ki is kerülne a netre egy rövid időre, hidd el nem jó móka egy drop table-t beszedni.
Hidd el, megfelelően fejleszteni könnyebb, mint utólag foltozgatni.
Ráadásul egy szakdolgozatnál nem ártana "minőséget" csinálni és nem gányolni valamit, ami működik.
A kérdést pedig jó lenne, ha úgy tennéd fel, hogy van is értelme, mert kétlem, hogy sima SQL lekérést nem tudnál néhány paraméterrel kibővíteni...
Nem tudom mi nem érthető. De mindegy igazából, nincs időm leírni 5x ugyanazt.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!