Hogyan kezdjek neki?
Sziasztok, ősztől programtervező szakra megyek majd minden bizonnyal, de még teljesen kezdő vagyok ilyen téren, és szeretném addig feltornászni magam programozásból, hogy ne induljak hátrányból.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogyan álljak neki? Milyen nyelvvel kezdjem? Milyen programokra lesz szükségem? Bármilyen hasznos tanácsot szívesen olvasnék.
Köszi előre is!
Bármi jó kezdésnek, hogy az alapokat megszerezd.
Akár C, akár C++ (bár talán inkább ez utóbbi, mert könnyebb kicsit tanulni).
A lényeg, hogy olvass és gyakorolj.
(De minden ami kellene fog, ott is le fogják adni, csak gyorsabb tempóban.)
@13:13: Azért a kérdező azt nem adta meg, hogy pontosan hova megy.
A legtöbb helyen nem C-vel kezdenek, például az ELTE-n első 2 félévben C++ van kapásból, ami azért eltér kicsit.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
ELTE-re készülök amúgy:)
Eltén C++-al kezdenek Codeblocks alól.
Utána kiscsillió nyelvet lehet tanulni, de ez kötelező.
"egy a lényeg... fősulin tanulni.. tanulni.. tanulni.. /*ahogy Lenin apánk mondta*/"
Frászt, inkább inni, bulizni, csajozni :D
Ahogy nem is tudom ki mondta, de okos ember volt :D
De komolyan, nem kell besz-rni annyira a felsőoktatástól, ezeket az éveket meg pláne nem érdemes túl sok tanulással elb*szni. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne tanulj, de mondjuk az idődnek max. a 30%-át töltse ki, a maradékban meg érezd jól magad :D Úgysem lesz mégegyszer olyan időszaka az életednek, amikor már a magad ura vagy, de még nem köt semmilyen komolyabb felelősség, ezt ki kell használni :D
"Frászt, inkább inni, bulizni, csajozni :D "
Na ez jó ötlet...
De így tuti hátrányba leszel... és nem csak a programozással...
"De így tuti hátrányba leszel... és nem csak a programozással..."
Hanem még mivel? :D
Én pontosan ezt csináltam főiskolán; ittam, buliztam és dugtam, amennyit csak lehetett. Tanulni csak annyit tanultam mindig, amennyire érdekelt az adott tárgy, ha meg egyáltalán nem érdekelt, akkor annyit, h. átmenjek 2-essel.
Mégis lediplomáztam. Nem is rossz átlaggal.
És jó helyen dolgozok. És k*rva sokat keresek.
Viszont a sok szűzp*csű kockával ellentétben, akik végigtanulták az egyetemet és állandóan a gép előtt görnyedtek, és akik valószínűleg egyetem után valami sötét pincébe vagy laboratóriumba mentek dolgozni, ahol ugyanúgy a gép előtt rohadnak majd életük végéig, én legalább elmondhatom, hogy éltem :)
Nem tudom, ki járt rosszabbul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!