Melyik programozási nyelven tudnék egyszerűen egy játékot csinálni?
Nem bonyolultra gondolok, a legmaximálisabb 1 snake, de valami egyszerű nyelven, nem úgy, mint a C-vel, ahol 80-100 soros egy snake source code... melyik nyelvvel lehetne tehát ezt egyszerűen megcsinálni (nem feltétlenül ezt, akármilyen játékot), és megtanulni sem nehéz? Q esetleg?
Ui. C-ből tudok egy keveset de nem application hanem command prompt alkalmazásból, és bár semmi köze ehhez HTML-hez is konyítok valamit (tényleg keveset mind2-höz)
"nem úgy, mint a C-vel, ahol 80-100 soros egy snake source code"
öcsém, te eltévedtél, az még kevés lesz szerintem
(max nem törsz sort, ahol szokás, vagy ilyesmi)
Az programozási nyelv....?
Szerintem nem...
"ahol 80-100 soros egy snake source code..."
- 80-100 sor semmi. Ha egyszerűsíteni akarsz, csinálj egy snake.h headert kígyós függvényekkel, aztán jóval kevesebb sorból meglesz, és everybody is very happy. Bármely programozási nyelv csak ettől lenne egyszerűbb.
Szerintem nincs olyan programozási nyelv, amelybe előre megcsináltak olyan függvényeket, amitől egyszerűbb lesz játékok programozása. Meg alapból nem értem, hogy mit tartasz terjengősnek a C-ben, mert az már segítene.
Inkább azzal próbálkozz, hogy tulajdonképpen mi is a probléma pl. C-vel? Mitől tartod terjengősnek, illetve nem megfelelőnek játékok készítésére?
E pontosítás nélkül nem lehet segíteni.
az a baj, hogy úgy akarsz programozni, hogy nem tanulsz meg
ilyen a világon nincs vedd már észre :D
Tehát olyat szeretnél ami programozási nyelv és tudja a következőket:
kígyó.lerak;
ha (irányítom) akkor kígyó.irányít;
kaja.lerak;
ha kígyó.eszik(kaja) akkor kígyó.nő;
ha kígyó.ütközik akkor vége;
amíg (meg nem unom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!