Milyen sorrendben ajánljátok a programnyelv tanulást?
Assembly aztán C, aztán Java vagy C#, aztán C++
Nálam ez bevált.
Én is Python-t javasolnék, megtanít szép kódot írni.
De amúgy szerintem tök mindegy.
Assembly-nek is van értelme egyébként, megtanít az alapvető logikára, működésre, bemutatja a legkisebb építőkockákat.
Én magam Pascal-lal kezdtem, majd PHP, majd suliban egy pici VB, aztán egyetemen Python, Ruby, C++, C, Java, ASM. Jelenleg leginkább Java-t és Ruby-t használok munkám során.
De nem is pythonban írták ám...
(Azért a funkcióinak nagy része python-script, oké.)
Én Pascal-al kezdtem, aztán assembly, aztán C, aztán C++, aztán C#/JAVA, továbbá JS/Python/VBA/VB6, meg még néhány hasonlóan idióta nyelv, amivel kénytelen voltam dolgozni eddig.(Nagyrészüket már el is felejtettem szerencsére).
Igazából szerintem jól csináltam, kivéve a Pascal-t az elején, én úgy érzem az semmit sem adott hozzá a képességeimhez.
Python-t meg az ilyen hasonló fostaliga nyelveket felejtsd el. Az nem érv egy nyelv mellett, hogy "megtanít szépen programozni", főleg, hogy a "szépen" itt mindössze annyit takar, hogy rákényszerít az indentálásra, amit viszont minden modern IDE alapból megcsinál neked automatikusan, bármilyen nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!