Csupán érdeklődés szint? Függvény
Sziasztok nem régiben játszottam egy játékkal és volt benne egy ventilátor és,ha fölé mentem akkor felemelt a légáramlat
ezt,hogy lehet le programozni? Van erre kimondottan függvény?
"valami képszerkesztővel megcsinálják és így teszik be a képet?"
A képeket így csinálják, de annak semmi köze a motorhoz...
Nem tudom, miféle játék ez, de ha realisztikusan akarnám megcsinálni, akkor alapvetően egy gravitációs algoritmus ez is, ahol a ventillátor egy ellenerő a gravitációval szemben, ha úgy tetszik, egy csillapító tényező a gravitációs gyorsulásban, ami, ha elég nagy, akkor nyilván ellenkező előjellel kezd el hatni, és felfelé emel egy darabig. Azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenerő nem konstans, hanem a ventillátortól való távolságtól függ.
Viszont nem vagyok tisztában a gázok áramlásának fizikájával, úgyhogy nem akarok hülyeségeket írni, hogy milyen összefüggés van a a távolság és az áramló levegő sebessége között :)
Én objektumokként kezelnék minden elemet a játékban amiknek lenne a sok tulajdonságuk mellett olyanok is amik összefüggenek a gravitációval. Sebesség, súly vagy csak egy gravitációs érték vagy ezek keverve. A ventillátornak lenne egy gravitációs módositó értéke ami a súly alapján változik. Áramlatokkal nem foglalkoznék, esetleg valami random 'kilengést' még tennék bele.. Az illuzió igy is meglenne.
Legalábbis az én józan paraszti gondolkodásommal valahogy igy kezdeném el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!