A programozáshoz mennyire kell a matek?
Már elnézést, de szerintem ne mondj véleményt a tudásomról és tanulmányaimról, mert erről te semmit nem tudsz.
Az újabb logikai és érvelési hibáktól meg kérlek, kímélj meg. Attól, mert hozol pár kisarkított példát, még nem lesz igazad. Vagy én is hozzak még párat?
Á, inkább hagyom...
Engem nem érdekel a tudásod, csak egyértelmű, hogy olyanba szólsz bele amihez nem értesz. Biztosan nagyon jó építész vagy, vagy nem tudom mi, de most egy programozónak (nem matematikusnak) akarod bebizonyítani, hogy a minden lépésben matematikából felépülő programozás valójában nem is matematika. Ha akarod elmagyarázom neked, hogy-hogy működik a számítógép, és hogy egy if vagy bármilyen nyelvi elem milyen matematikai lépésekből tevődik össze. Bár ennek a megértése nem 1 év, de lehet 10 is kevés... És sajnálom, de az egyszerű programozói logikámmal nem tudom felfogni, hogy lehet valaki programozó, ha csak a magas szintű nyelvi elemeket ismeri.
A logikád szerint:
1+2+3+4 -> matematika
de ha realizálom és 1=a 2=b 3=c 4=d
+ operátort túlterhelem összefűzéssé:
a+b+c+d -> nem matematika
Ha egy vektort leírok (1,2) -> matematika
ha tömböt írok a[0]=1 a[1]=2 -> nem matematika
sorolhatnám estig, és ez nem is alacsony szint...
Attól, hogy az adatokat nem számként vannak realizálva nem tévesszen meg a háttérben számok vannak. Vagy szerinted ha van hat kecskéd, és realizálod, akkor:
6 -> matematika
hat -> nyelvtan???
VI -> ??? római izé?
IIIIII -> börtön strigula?
Azért azt hozzá kell tennem, hogy a programozás alapjait matematikusok fejlesztették ki még a kezdetekkor. Lehet, hogy ma már nincs sok köze hozzá, de az alapja mindig is matek volt. Régen a programozás is egy "matekág" volt. Az viszont igaz, hogy ma már nem igazán soroljuk a matematikához. Különvált a kettő terület.
Aki a programozással és a matekkal párhuzamot akar vonni, az nem azért teszi, mert szerinte "minden matematika". A matekból indult az egész programozás tudománya. Matek nélkül ma nem lennének számítógépek (biológia vagy genetika simán létezhetne matek nélkül is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!