Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozáshoz mennyire...

Szabados "Pascal" kérdése:

A programozáshoz mennyire kell a matek?

Figyelt kérdés
Szóval ha infós középsuliba és főiskolába mennyire nyomják a matekot?
2013. jan. 15. 18:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
74%

Már elnézést, de szerintem ne mondj véleményt a tudásomról és tanulmányaimról, mert erről te semmit nem tudsz.

Az újabb logikai és érvelési hibáktól meg kérlek, kímélj meg. Attól, mert hozol pár kisarkított példát, még nem lesz igazad. Vagy én is hozzak még párat?

Á, inkább hagyom...

2013. jan. 16. 19:57
 22/28 anonim ***** válasza:
20%

Engem nem érdekel a tudásod, csak egyértelmű, hogy olyanba szólsz bele amihez nem értesz. Biztosan nagyon jó építész vagy, vagy nem tudom mi, de most egy programozónak (nem matematikusnak) akarod bebizonyítani, hogy a minden lépésben matematikából felépülő programozás valójában nem is matematika. Ha akarod elmagyarázom neked, hogy-hogy működik a számítógép, és hogy egy if vagy bármilyen nyelvi elem milyen matematikai lépésekből tevődik össze. Bár ennek a megértése nem 1 év, de lehet 10 is kevés... És sajnálom, de az egyszerű programozói logikámmal nem tudom felfogni, hogy lehet valaki programozó, ha csak a magas szintű nyelvi elemeket ismeri.

A logikád szerint:

1+2+3+4 -> matematika

de ha realizálom és 1=a 2=b 3=c 4=d

+ operátort túlterhelem összefűzéssé:

a+b+c+d -> nem matematika

Ha egy vektort leírok (1,2) -> matematika

ha tömböt írok a[0]=1 a[1]=2 -> nem matematika

sorolhatnám estig, és ez nem is alacsony szint...

Attól, hogy az adatokat nem számként vannak realizálva nem tévesszen meg a háttérben számok vannak. Vagy szerinted ha van hat kecskéd, és realizálod, akkor:

6 -> matematika

hat -> nyelvtan???

VI -> ??? római izé?

IIIIII -> börtön strigula?

2013. jan. 16. 20:25
 23/28 anonim ***** válasza:
25%

Egy kis alátámasztás:

[link]

Keresd meg a Számítógép-tudomány bekezdést. Azon belül észreveheted az automaták tudományát.

[link]

Itt pedif a formális nyelveket, amik a matematika részhalmazát képzik.

[link]

Olvasd el, és hátha megvilágosodik előtted, hogy a számítástudomány mennyire matematika.

2013. jan. 16. 20:43
 24/28 anonim ***** válasza:
19%
Látom nem tetszik sok embernek az igazság :D Töröljétek a hozzászólásaimat nyugodtan, attól még nekem lesz igazam, és hiába vagy ekkora szájhős, hiába adod be a hülyeséged mindenkinek, és hiába sértegeted a szellemi képességeimet, te nem tudsz felmutatni semmit. Én már akkor programoztam, amikor te még meg se születtél. A programozás matematika volt, most is az, és az is lesz, hiába érettségiztél informatikából attól még nem leszel programozó. :D És főiskolán egyetemen nyomják agyba főbe a matekot, de nem azért, hogy te bele tudj kötni, hanem mert szükséges. Ha esetleg ezen a szakmán gondolkoztál inkább felejtsd el, mert ilyen hozzáállással, és logikával (főleg matektudás nélkül) nem lehet valaki igazi programozó, max valami alsó kategóriás cégnél kattintgathat "programozás" néven.
2013. jan. 16. 21:04
 25/28 anonim ***** válasza:
68%
Kötve hiszem, hogy te előbb programoztál, mint én.
2013. jan. 16. 21:06
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
Mennyire kell a matek? Annyira, amennyire komolyan gondolod.
2013. jan. 16. 21:21
 27/28 anonim ***** válasza:
74%

Azért azt hozzá kell tennem, hogy a programozás alapjait matematikusok fejlesztették ki még a kezdetekkor. Lehet, hogy ma már nincs sok köze hozzá, de az alapja mindig is matek volt. Régen a programozás is egy "matekág" volt. Az viszont igaz, hogy ma már nem igazán soroljuk a matematikához. Különvált a kettő terület.

Aki a programozással és a matekkal párhuzamot akar vonni, az nem azért teszi, mert szerinte "minden matematika". A matekból indult az egész programozás tudománya. Matek nélkül ma nem lennének számítógépek (biológia vagy genetika simán létezhetne matek nélkül is.)

2013. jan. 18. 21:54
 28/28 anonim ***** válasza:
78%
ezt a pár oldal beszélgetést én megtapsolomXD
2013. jan. 18. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!