Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozáshoz mennyire...

Szabados "Pascal" kérdése:

A programozáshoz mennyire kell a matek?

Figyelt kérdés
Szóval ha infós középsuliba és főiskolába mennyire nyomják a matekot?
2013. jan. 15. 18:21
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
74%
Nagyon.
2013. jan. 15. 18:21
 2/28 anonim ***** válasza:
91%
Középsuliban még kb. semennyiére, épp, hogy legyen logikád. Azután már nagyon kelleni fog, továbbtanuláshoz is, munkához is.
2013. jan. 15. 18:23
 3/28 anonim ***** válasza:
74%

Mennyire kell hozzá, vagy mennyire erőltetik a suliban? Mert nem mindegy.

Kell hozzá, de közel sem annyira, mint ahogy azt az oktatásban erőltetik.

2013. jan. 15. 18:27
 4/28 anonim ***** válasza:
29%
mivel az alapja a matek, ha nem érted a mateket akkor programozni sem fogsz tudni, ezt egy haveromtól tudom aki programozó
2013. jan. 15. 18:31
 5/28 anonim válasza:
83%
Egytemet, főiskolát nem lehet elvégezni nélküle, és eléggé kérik.
2013. jan. 15. 18:33
 6/28 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat.
2013. jan. 15. 18:39
 7/28 anonim ***** válasza:
82%

matek a logikát fejleszti és az eléggé kell a programozáshoz. ezért is nyomatják annyira.

én infó szakra jártam középiskolába, nem éreztem, hogy annyira erőltették volna (én csak középszinten tanultam a matekot, szval faktra nem jártam).

most az egyetemen proginfón vagyok, itt eléggé nyomatják, jobban mint a programozást. szval csak akkor tanulj tovább ebbe az irányba, ha jól megy a matek.

2013. jan. 15. 18:40
 8/28 anonim ***** válasza:
90%

A felsőoktatásban tuti kell, középben még nem annyira, de érdemes rámenni.

Aki nem hiszi, hogy kell matek, annak pár link:

[link] ELTE BSc-s programozás tárgy.

[link] Ez meg azon túl MSc-s. (Holnap ráadásul ebből vizsgázom.)

2013. jan. 15. 20:36
 9/28 anonim ***** válasza:
64%

Hagyd, sok vérpistike, aki copy&paste-elt egy hello word-ot biztos szépen le minuszozta. (Ahhoz tényleg nem kell semmilyen matek.)

Bár annyit javítanék, hogy azért sok dologhoz nem kell tényleg komoly matek tudás.

De az, hogy a programozás/programozási nyelvek alapja a matematika igaz.

2013. jan. 15. 21:56
 10/28 anonim ***** válasza:
46%
A programozás a matematika egyik ága, és ha az ember "programozik" akkor algoritmizál. Tehát magas szintű matematikai logika (egyetemi matek tantárgy) szükséges, a programozás logikáját felépítését miértjét az autómaták és formális nyelvek útján érthetjük meg (egyetemi matek tantárgy), az adatbázisok, és egyéb struktúrák logikai, formális, és relizált megjelenését leírja az adatstruktúrák matematikai tantárgy és gráfokat, logikai hálókat több tantárgy is pl: Diszkrét matematika egyetemen. Gazdasági matematikai alapjait az operációkutatás, míg a megjelenés, és 3d-s nd-s világot a Grafika, lineáris algebra írja le. Mellesleg ez adja meg a mátrixok, vektorterek... -hez tartozó minimális tudást, amely rengeteg algoritmus alapja. Nem is beszélve az analízis, statisztika, és egyéb nyalánkságokról, amely hihetetlenül hangzik, de egy programozó mindennapjaiban igen nagy szerepet kap, főként a numerikus változataik. Ezek hiányában nem tudom, hogy egy ember hogy nevezheti magát programozónak. Ja igen úgy, hogy studioban, xyz ide-ben feldob egy gombot, és kiíratja a nevét, és akkor ő már programozó... Csak kérdem én, ha egy cégnél feladatot kap, és általában olyan problémára kell megoldást találni, ami nem létezik, vagy nem publikus a megoldása, akkor hogy fogja véghez vinni?
2013. jan. 16. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!