Tömbben szeretnék keresni, de hogyan? (c++)
Sziasztok.
Szoftverfejlesztést tanulok de sajnos az én hibámból eléggé le vagyok maradva a programozásban. Ezért is fordulok hozzátok segítségért. A következő a problémám:
Szeretném ha lenne egy gyümölcs típusú tömböm, amiben felsorolok 5db gyümölcsöt és a hozzá tartozó kalória értékét(ezt egy txt-ben megcsináltam és beolvastattam ifstreamel), majd beolvastatok 3 gyümölcsöt billentyűről és azt szeretném, hogy kiírja a hozzá tartozó kalóriaértéket egy tömbbe + írja ki a 3 kalóriaérték összegét. Elnézést ha hosszú lett, csak próbáltam kifejteni, hogy értsétek mit is szeretnék.
Jelenleg ennyi van meg a programból:
#include<iostream.h>
#include<iomanip.h>
#include<fstream.h>
struct gyumolcs
{
char nev[7];
int kal;
};
main()
{
gyumolcs tomb[5];
int i,j;
int osszeg[3];
ifstream beolvas;//beolvasás kezdete
beolvas.open("gyumolcs.txt");//megnyitás
for(i=0;i<5;i++)//for ciklus indítása, gyümölcs típusú tömb feltöltése
{
beolvas>>tomb[i].nev;
cout<<setw(8)<<tomb[i].nev;
beolvas>>tomb[i].kal;
cout<<setw(4)<<tomb[i].kal;
cout<<endl;
}
beolvas.close();
cout<<"irjon be 3 gyumolcsot amibol szeretne gyumolcs salatat kesziteni: "<<endl<<endl;
for(i=0;i<3;i++)
{
cin>>tomb[i].nev;
}
osszeg[i]=0;
for(j=0;j<3;j++)
{
osszeg[i]+=tomb[i].kal;
cout<<setw(4)<<osszeg[i]<<" "<<i;
}
cout<<endl;
cout<<"A kivalasztott gyumolcsok kaloria tartalma: "<<osszeg[i]<<" kal. ";
cout<<endl<<endl<<endl;
cout<<endl;
system("pause");
}
Sajnos a hiba ott van, hogy a ciklus elmegy a 3. indexig és csak azt adja össze háromszor(én legalábbis ezt szűrtem le).
Mivel csak annyit csinálsz, értelemszerű, hogy ez történik.
Próbálj egy feltételvizsgálatot belerakni :)
Jah és próbáld ne ugyanabba a tömbbe beolvasni a kért infót, amiből a választ szeretnéd előállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!