Két dimenziós tömbben, hogyan csináljam meg?
Sziasztok.
Már előre elnézést kérek, ha egy kicsit hülyén írom le a kérdést, de nem tudom máshogy. Na szóval az lenne a feladatom, hogy c++-ban egy két dimenziós tömbben[4][4] az az 4*4es tömbben írjak ki előre megadott számokat csiga alakban. Leírom, hogy lássátok, hogy kellene kinéznie:
1 2 3 4
12 13 14 5
11 16 15 6
10 9 8 7
Megmondom a frankót, már elég sok órám elment rá, éppen ezért jutottam arra, hogy inkább megkérdezzem fórumon.
Segítenétek, elmagyarázni, hogy ennek hogy is kéne kinéznie c++ban? Vagy ha valaki érti és van egy kis ideje leírná nekem?
Előre is köszönöm szépen a segítséget és azt, hogy egyáltalán időt fordítotok a kérdésre.
Ha nagyon fifikás akarnék lenni, feltölteném a tömböt 0-val, aztán 1-től 16-ig haladva (for ciklus) léptetnék egy "entitást", ami az aktuális számot pakolja le.
A bal fölső sarokból (0, 0 index) indulva mindig ütközésig menne, és ott jobbra fordulna, amíg tud. Ütközni a tömb "falaival" (azaz a 3-as és 0-s indexekkel, vagy 4-es és -1-es) és a más beírt számokkal (azaz ami nem 0) tud.
Persze erre "értelmesebb" lenne egy while ciklus, de részletkérdés.
lehet, hogy hülyének nézel, de akkor se tudom így megcsinálni. Jobban megérteném ha valaki leírná c++ban. Sajnos sokat törtem a fejem rajta de nem tudtam megoldani.
Természetesen még kezdő vagyok, ezért is várom egy ilyen piti feladat megoldását mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!