Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Két dimenziós tömbben, hogyan...

Két dimenziós tömbben, hogyan csináljam meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Már előre elnézést kérek, ha egy kicsit hülyén írom le a kérdést, de nem tudom máshogy. Na szóval az lenne a feladatom, hogy c++-ban egy két dimenziós tömbben[4][4] az az 4*4es tömbben írjak ki előre megadott számokat csiga alakban. Leírom, hogy lássátok, hogy kellene kinéznie:

1 2 3 4

12 13 14 5

11 16 15 6

10 9 8 7

Megmondom a frankót, már elég sok órám elment rá, éppen ezért jutottam arra, hogy inkább megkérdezzem fórumon.

Segítenétek, elmagyarázni, hogy ennek hogy is kéne kinéznie c++ban? Vagy ha valaki érti és van egy kis ideje leírná nekem?

Előre is köszönöm szépen a segítséget és azt, hogy egyáltalán időt fordítotok a kérdésre.

2012. okt. 27. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
ezen most mit nem értesz?segitek de nem tudom mi nem megy ird már le
2012. okt. 27. 14:18
 2/9 A kérdező kommentje:
for vagy while ciklusban kellene leprogramozni és nem tudom, hogyan. Lényegében a programnak csak ciklusból kell állnia és amit leírtam azt kell kiírnia. A tömb amit a kérdésben leírtam egy kicsit elcsúszott de remélem értitek, hogy hogyan kellene kinéznie.
2012. okt. 27. 14:22
 3/9 iostream ***** válasza:

Ha nagyon fifikás akarnék lenni, feltölteném a tömböt 0-val, aztán 1-től 16-ig haladva (for ciklus) léptetnék egy "entitást", ami az aktuális számot pakolja le.

A bal fölső sarokból (0, 0 index) indulva mindig ütközésig menne, és ott jobbra fordulna, amíg tud. Ütközni a tömb "falaival" (azaz a 3-as és 0-s indexekkel, vagy 4-es és -1-es) és a más beírt számokkal (azaz ami nem 0) tud.

Persze erre "értelmesebb" lenne egy while ciklus, de részletkérdés.

2012. okt. 27. 14:29
 4/9 A kérdező kommentje:
ha nem nagy kérés, akkor leírnátok nekem ezt c++-ban, hogy lássam hogyan is néz ki?
2012. okt. 27. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
hallod ha leirod hová jársz én levizsgázok helyetted:)magyar töri megy?
2012. okt. 27. 15:22
 6/9 A kérdező kommentje:

lehet, hogy hülyének nézel, de akkor se tudom így megcsinálni. Jobban megérteném ha valaki leírná c++ban. Sajnos sokat törtem a fejem rajta de nem tudtam megoldani.

Természetesen még kezdő vagyok, ezért is várom egy ilyen piti feladat megoldását mástól.

2012. okt. 27. 16:40
 7/9 iostream ***** válasza:
Leírtam egy megoldást. Ezen már nem kell törni a fejed. Ha nem tudod lekódolni, akkor menj át mégegyszer az anyagon, mert ott vannak a bajok. Ha valaki megoldja helyetted, abból te nem tanulsz.
2012. okt. 27. 17:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben. Igazad van, próbálkozom!
2012. okt. 27. 17:41
 9/9 A kérdező kommentje:
kösz mindent
2012. okt. 27. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!