Python alapkérdések?
Sziasztok ma eléggé sokat böngésztem a neten bele tartozik a gyakori kérdések is és sokan a Python nyelvet ajánlják,most le töltöttem,de mikor mentem az asztalra akkor nem indítja a programot mitől van ez?
Valaki érthetően segítene? Mit kell telepíteni hogy működjön
windows alatt is?
Az újabb verziókban sok mindent változtattak, talán a printből is függvény lett. Próbáld meg:
print('Valami.')
A Pythonod láthatólag köszöni jól van, tökéletesen működik, egyértelműen a "programodban" (valójában egyetlen parancs) van a hiba. Mellesleg nálam egy jóval régebbi verzión hibátlanul lefut, ott helyes az eredeti változatod is.
A nyelvben van a "hiba". Illetve "nyelvjárásbeli" eltérések vannak. :D
Te Python 2-ül beszélsz, az IDLE-nek pedig Python 3 az anyanyelve.
Javaslom állj át Ubuntura (vagy ha nagyon ragaszkodsz az ablakos OS-hez, akkor rakd mellé az Ubuntut) és azon Pythonkodj. Az Ubuntuban alapfelszereltség a python, a hozzá tartozó IDLE-t a szoftverközpontban megtalálod és egyszerűen telepítheted is. de még az sem fontos hozzá, mert egy inteligens szövegszerkesztő is alap cucc benne, ami kiválóan alkalmas a Pythonkodásra, pl. azt is beállíthatod, hogy a TAB lenyomásakor szóközöket rakjon, hogy más szövegszerkesztőben se legyen gond vele.
olvasnivaló:
gondolom a linket megtalálod...
ez egy python gyorstalpaló.
itt csak nagyon alap dolgok vannak, de a nyelv szintaxisát könnyen megértheted belőle.
Ez pedig egy remek könyv, minden benne van, én innen tanultam meg.
Jó Pythonkodást!
hopsz...
Az első két linknél lehet, hogy csak regi után enged.
A könyv viszont jó, használd azt.
Linux alatt minden kb százszor egyszerűbb.
Digis net beállítása terminálból kb 30 másodperc.
A terminál olyasmi, mint Windowson belül a konzol parancssor.
Csak linuxon belül jó is valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!