VBA kérdés? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Figyelt kérdés
Na, szóval az lenne a konkrét probléma, hogy van mondjuk 10 cellám excelben, mindegyikben van Egy-egy mondat. Kellene egy function-t írnom, ami meg tudja mondani, hogy egy cellatartományban amit megadok neki, hány olyan cella van amiben szerepel xy szó. A buktató nekem ott van, hogy a cellákban nem csupán 1-1 szó van, hanem egy egész mondat. Neki sem tudok így állni :(2012. dec. 27. 14:58
1/5 anonim válasza:
For next ciklussal tudsz lépni egy cellával tovább.
A szöveg,talál függvénnyel meg tudod nézni, hogy a szövegbe van-e olyan karakter. A szöveg,talál csak az excelben van VBA-ban is van megfelelője.
2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van excelben megfelelője, de nekem vba-ban kéne.
2012. dec. 27. 16:57
3/5 anonim válasza:
csinálj egy makrót az excelben, ott használd a függvényt, utána a makro szerkesztésénél a vba-ban meglátod a parancsot amit használni kell
4/5 anonim válasza:
Private Function CountMatchesInRange(ByRef targetRange As Range, ByVal text As String) As Integer
Dim retVal As Integer
retVal = 0
For Each cell In targetRange
If InStr(cell.Value, text) Then
retVal = retVal + 1
End If
Next cell
CheckRangeForMatch = retVal
End Function
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnap megpróbálom mindkettőt.
2012. dec. 27. 23:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!