Hogyan lehet valakiből programozó, mi ennek a menete?
Üdv, jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy jövőre érettségizem, emelt infó, 5.-re számítok mindenből, talán az irodalom és történelem lehet 90% alatt (mivel már most akörül írom meg).
A lényeg, hogy talán a programozás az egyetlen amivel el tudom magam képzelni, C#-ot tanulok, mellette algoritmusokat és elméletet is, tehát ez a rész annyira nem rossz.
Ami fontos, hogy nem tudom mire mehetnék, az álmom az SZTE , de a programtervező informatikus szak a felvi szerint 4 féléves, és nekem az kevésnek tűnik, ezért gondolkoztam el rajta, hogy hogyan is van ez?
Szóval érettségi után mehetek a programtervező informatikus szakra, és a 4 féléves képzés után már meg is van minden?
Konklúzió:
Ha jó programozó szeretnél menni jelentkezz a BME mérnök informatikus vagy az ELTE programtervező informatikus képzésére. A kettő közül a BME-é gyakorlatiasabb, az ELTE-é elméletibb, mindenkinek másik jön be jobban. A BME-n az alapképzés 7, az ELTE-n 6 félév optimális esetben, mindkettőhöz erős matektudásra lesz szükséged, az egyetem mellett nem árt otthon is sokat foglalkozni a dologgal. Ha végeztél BSC-n, akkor még tovább tanulhatsz 2 évet MSC képzésen, de ez nem feltétlenül muszáj. Röviden szerintem ez volt a lényeg :)
Nem helyezkednek el nehezebbe, sőt megkockáztatom talán kicsit könnyebben is.
Sok helyen, a nagyobb cégeknél szeretik a jó matekos/magasabb absztrakciós szinten gondolkodást.
Igazából mondjuk bármilyen informatikai végzettséggel könnyen el lehet helyezkedni, ha az embert tényleg szereti és érti is amit csinál.
"Aki szerint a BME-VIK gyakorlatis(abb) az biztosan nem odajár(t). Az MSC-re még lehet, hogy igaz is valamennyire, de BSC-n nehezen tudnék elképzelni elméletibb oktatást."
Ülj be az ELTE-re. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!