Visual Studio-ban hogyan tudom egy számnak venni a négyzetgyökét?
A VisualStudio egy fejlesztő környezet, abban nem lehet egy számnak a négyzetgyökét vonni.
Milyen progzamozási nyleven szeretnéd?
C#: Math.Sqrt(szam)
VB.NET: Math.Sqrt(szam)
VB: Sqr(szam)
C++: sqrt(szam)
Ha csak simán a gyökét akarod akkor:
int a, b;
a = int.Parse(Console.ReadLine());
b = a * a;
Console.WriteLine(b);
Console.ReadKey();
Nem lehetne megoldani úgy, h ne kelljen változót bevezetni? Kicsit világosabban fogalmazok, az én hibám h nem írom le konkrétabban mit is akarok. Egy olyan kis egyszerű programot kell (többek között) megcsinálni, ami a háromszög két befogójának megadása után kiszámolja a harmadik oldalt. Ez sima a^2+b^2=c^2 (Pitegorasz-tétel). Mivel a harmadik oldal kell akk azt valahogy így lehetne kiszámolni: négyzetgyök alatt a "(a^2+b^2)" kifejezés ez lenne ugye a c oldal. Én úgy gondoltam, h erre van valami olyan sima műveleti jel, mint a + - * / stb. Maga a program így néz ki:
using System;
class Program
{
static void Main()
{
Console.WriteLine("Kérem a derékszögű háromszög két befogójának hosszát centiméterben!");
float a = float.Parse(Console.ReadLine());
float b = float.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("A háromszög átforójának hossza (cm): "); Console.WriteLine(-->ITT A PROBLÉMA<--);
Console.Write("A háromszög területe (cm2): "); Console.WriteLine((a * b) / 2);
Console.Write("A háromszög kerülete: ");
Console.ReadLine();
}
}
Arra gondoltam, h megpróbálom törthatvánnyal megoldani h (a*a+b*b)^1/2, (mert ugye a négyzetgyök = 1/2-ik hatvánnyal, de a "^" jelet nem lehet használni.(Köszönöm az eddigi segítséget!)
Mért kéne változót bevezetni?
A Math.Sqrt függvényt kell csak használnod:
Console.WriteLine(Math.Sqrt(a*a+b*b));
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!