C++ ban van 0-1 közötti valós számnak egy jó megvalósítása?
Írt már valaki ilyent, vagy ezt nekem kell megcsinálni, és egyáltalán hogyan lehet?
Ha csak csinálok egy osztályt egy double adattaggal, és korlátozásokat vezetek be rá, az eléggé nem optimális és csúnya is.
De gondolom ezt már valaki megcsinálta optimálisra, hiszen a 0-1 közötti számok rengeteg helyen kellenének, pl. valószínűségek.
Így valósítanám meg:
egy osztály, ami tartalmaz egy double értéket, egy elérő metódust, és egy beállító metódust, ami hibát dob, ha nem megfelelő értéket tesznek bele.
Ezt betenném egy külön fájlba, és csatolgatnám mindenhová, ahol kell.
Nem OO módon kellene egy szám és egy ellenőrző függvény, ami hibát dob, ha rossz értéket adnak meg.
Valahol talán megvan, hogy egy program egészekkel reprezentál törteket, de olyat még nem láttam.
Mire kellene?
Szerintem gyorsabb, ha csinálsz egy osztályt, ami megfelelő szám reprezentációt ad vissza.
Gyakorlásnak se utolsó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!