Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ ban van 0-1 közötti valós...

C++ ban van 0-1 közötti valós számnak egy jó megvalósítása?

Figyelt kérdés

Írt már valaki ilyent, vagy ezt nekem kell megcsinálni, és egyáltalán hogyan lehet?

Ha csak csinálok egy osztályt egy double adattaggal, és korlátozásokat vezetek be rá, az eléggé nem optimális és csúnya is.

De gondolom ezt már valaki megcsinálta optimálisra, hiszen a 0-1 közötti számok rengeteg helyen kellenének, pl. valószínűségek.

2012. aug. 25. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
De nem értem - a double vagy a float miért nem jó neked? Milyen ábrázolást akarsz te, ahol ezek a változók nem jók? :)
2012. aug. 25. 16:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Így valósítanám meg:

egy osztály, ami tartalmaz egy double értéket, egy elérő metódust, és egy beállító metódust, ami hibát dob, ha nem megfelelő értéket tesznek bele.

Ezt betenném egy külön fájlba, és csatolgatnám mindenhová, ahol kell.

Nem OO módon kellene egy szám és egy ellenőrző függvény, ami hibát dob, ha rossz értéket adnak meg.

2012. aug. 25. 18:00
 3/6 A kérdező kommentje:
A lebegőpontos float vagy double -végtelen és + végtelen közé esik, és a felbontás eloszlása sem egyenletes. Nekem egy [0,1] egyenletes mintavételezésű szám kéne. Nyilván az adattag egy egész lesz, mondjunk long int. De igazából nem megcsinálni szeretném, mert valaki már biztosan megcsinálta.
2012. aug. 25. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Valahol talán megvan, hogy egy program egészekkel reprezentál törteket, de olyat még nem láttam.

Mire kellene?

2012. aug. 25. 20:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Valószínűségre.
2012. aug. 26. 08:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem gyorsabb, ha csinálsz egy osztályt, ami megfelelő szám reprezentációt ad vissza.

Gyakorlásnak se utolsó :)

2012. aug. 26. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!