Windowson programozás?
Kezdésnek inkább C++ már, de oké, elmennek.
Lehet nyugodtan Windowson is csinálni.
Igazából tökmindegy. Egyébként sem értem, miért gondolod, hogy a Linux/OSX akár csak egy fokkal is alkalmasabb programozásra, mint a Windows.
BTW körülbelül 2-3 hónap lesz csak, amíg nem fog számítani az oprendszer, addig viszont programozhatsz akár C64-en is.(Tudom, ott nincs C++ fordító, csak úgy mondtam valamit, mielőtt valaki okoskodni kezd).
Utána már úgyis jönnek az egy fokkal bonyolultabb programok, amikhez már szükség lesz a rendszerhívásokra, tehát itt már úgyis elkanyarodsz vagy a Windows vagy a Linux irányába. És ott valszeg is ragadsz :D
"Linux -on sokkal jobb, de windows -on is lehet jó programokat írni."
Hát ez a mondat tökéletesen érzékelteti, mennyire vagy képben a dolgokkal(semennyire) :D:D
Azért egy pár dolgot kérdezek.
Mit jelent számodra, hogy Linux-on "jobb"?
Jobb fejlesztői eszközök vannak? Kényelmesebb az op.rendszer API? Vagy mi?
A másik: mit jelent az nálad, hogy "jó" egy program? :D
Bár a kérdés nem nekem irányult, de talán arra gondolhatott a válaszoló, hogy a rendszerhívások egyszerűbbek és több, kényelmes kis open-source toolt lehet találni, ami hasznos.
Pl. egy C/C++ socketeket használó programot linux alatt rövidebb kóddal, egyszerűbben meg lehet írni, mint Windows alatt. (Most ne vegyük figyelembe az egyes libeket!)
Bár Win alatt is csak 1-2 plusz kell a kódba, de akkor is... :)
Valamint mondjuk nekem eddig PHP-ra, illetve ezzel együtt a webes fejlesztésekre még mindig a vim és egy konzol jött be eddig a legjobban. Nem egyszerű megszokni, de ha sikerül, akkor az ember baromi gyorsan tud dolgozni vele és tényleg minden kézre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!