Keresőfvény c nyelven?
van a következő programom:
bocsi elég "hosszú"
tudom, hogy a hibakeresés a legrosszabb móka, mégis erre kérnélek titeket.
írtam egy fvényt, benne is van a progiban, kereses()
...hát nem müködik. ez egy telefonkönyv lenne, adatokat menti egy txt be, de keresésnél vhol gebasz van (hol nem találja, hol formázza az egészet, stb.)
tudna valaki egy működő keresőfüggvényt -rni, ami kompatibilis az eddigi progimmal? ubuntu alatt csináltam, így a system("clear") nem fog működni windowsosoknak.. a struktúra def benne van a forráskód elején. KÖSZÖNÖM!!!
Jujuj, hát itt komoly bajok vannak...
Összevissza vannak elnevezve a változók, egyetlen fájlban van az egész, keverednek az absztrakciók, rengetegsoros függvények vannak, a "kereses" nem azt csinálja, amit a neve mond, miegyéb, nem csoda, hogy belegabajodtál. Ha jól értem, akkor egy olyan függvényt szeretnél, ami megtalálja azt az egy rekordot, amelyben a user által kiválasztott mezőben a keresőszóként megadott érték van.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de őszintén szólva ezzel a kóddal kompatibilis megoldást nem érdemes keresned, mert csak a baj lesz vele. Inkább tervezd meg újra, kicsit több odafigyeléssel, és akkor jó lesz.
A struktúrádat kapásból szét kéne szedni egy telkönyv libre, meg egy linkedlist libre.
Egy függvénynek pedig pár sornál nem szabad hosszabbnak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!