Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » (C#) Hogyan érhetem el a...

(C#) Hogyan érhetem el a WCF-em Programját (Host) egy szolgáltatásból (egy projekt)?

Figyelt kérdés
Van egy wcf service, ami végzi a bejelentkeztetést, kijelentkeztetést, regisztrációt stb. és kéne egy UsersOnline lista, amiben tárolja, hogy kik vannak bent jelenleg a rendszerben. (ha a kliens bezárul, kiveszi a listából) Ha a service classban deklarálom a listát, akkor ugye nem tehetem be a listába, mert nincs példányosítva a class, csak a metódusait használom. Egyedül a fő program, a host van példányosítva és ott kéne létrehozni a listát, viszont nem tudom, hogy a service-ből hogyan érhetném el ezt. Valakinek valami ötlete? Alternatív megoldásoknak is örülnék. Előre is köszönöm!

2012. nov. 13. 19:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy jól értem a kérdést, és nem merültem bele nagyon, de egy static classal nem oldható meg a problémád?

public static class UserData

{

public List<string> UserOnline = new List<string>();

}

Ekkor a serviceből is meg a programból is el tudod érni a listát, nem kell példányosítani, hiszen a user lista közös és csak egy kell belőle:

UserData.UserOnline

2012. nov. 14. 08:48
 2/2 anonim ***** válasza:

kihagytam a list elől is a staticot:

public static class UserData

{

public static List<string> UserOnline = new List<string>();

}

2012. nov. 14. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!