Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjünk neki a "progra...

Hogyan kezdjünk neki a "programozásnak"?

Figyelt kérdés
Én és egy haverom (12/F) szeretnénk a DarkBasicPro-val dolgozni. célunk egy egyszerűbb kis játék lenne, de egyikőnk se rendelkezik még alaptudással sem. Én lennék a "programozó" és animátor, a haverom "grafikus". Faterom informatikus, tőle tudok segítséget kérni, viszont mi 2-en szeretnénk az egészet. hogyan kezdjünk neki? kezdjünk valami egyszerűbb programmal? esetleg készítsünk olyanokat, mint HErBY "Anyád!" sorozata? (3D max)

2012. nov. 3. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát először is sajátítsátok el a DarkBasicPro elméleti részét (biztosan van valami írás/könyv róla) aztán természtesen a nagyon egyszerű programoktól kell haladni mindíg a bonyolultabbak felé.

És persze az elméleti részben lesznek példa feladatok azokat is el kell sajátítani hiszen az adott nyelven belül mindenre mutat egy példát! :)

2012. nov. 3. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Pont annyi idős vagyok mint ti.

C#, majd DarkBasic Pro.

Először az alapokat tudni kell.

Majd jöhet a bonyolultabb rész.

Ma általában már OpenGL -el "dolgoznak.".

Na meg kib*szott nagy angol tudás...

2012. nov. 3. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
A szükséges szó az utolsónál kimaradt. Ajánlom a Java -t meg az LWJGL -t. Én magam C++ -al foglalkozom.
2012. nov. 3. 19:26
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!:) nekem elég jó angol tudásom van, legalábbis több, mint az átlagnak. Akkor C# -vel kezdjem?
2012. nov. 3. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha tényleg érdekel, akkor javaslom kezdd a SICP-el.
2012. nov. 4. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!