Milyen gépipénye van a programozásnak?
Sziasztok! Venni akarok egy laptopot a tanuláshoz. A következő dolgokra fog biztosan kelleni:
Python, Perl, C, c#, JAVA, PHP, HTML, CSS, Adobe cs5 csomag.
A kérdésem hogy mi a minimális gépigénye a programozásnak.
Gondolom most megy főiskolára valami info-s szakra és volt annyi esze, hogy utánanézzen miket fog majd tanulni. Így az előttem szóló elég érdekes kérdést tett fel :D
A kérdezőnek:
Attól függ milyen programmal fogod ezeket a nyelveket programozni, PHP, HTML, CSS, C ezeket kis gépigényű programokkal lehet programozni.
A python, perl-t nem ismerem, de szerintem ahhoz sem kell nagy gépigény.
A JAVA és C# -nál viszont már nem árt, ha nem egy egymagos kis valamit veszel.
Én JAVA-ra Netbeanst használtam, C# ra pedig Visual studio 2010 -et, utóbbinál már melegedett a laptop rendesen :)
Nekem egy Core 2 Duo T5250 -em van, simán vitte.
Köszi mindenkinek eddig.
Nem egyszerre, a HTML,CSS és az Adobe csomag már megy a JAVA meg PHP lesz a suliban az alap kötelezők,a maradék négyet meg ebben a sorrendben ahogy sikerül.
ha az adobe meg a c# fontos akkor jó gép kell
ha ne makkor rakj fel valami linuxot az nem zabálja a gépet és nem kell küszködnöd a pythonnal
én is azt mondom....windowson telepíteni kell meg hasonló
de nemcsak tanulásra jó hanem bármire...én a c++ mellett azt használom a legtöbbet
Jah így már értem. Azért nem olyan nagy kaland feltelepíteni egy Python környezetet, hogy csak azért oprendszert kelljen váltani :) Ha neki a Windows az ismerős környezet, akkor érdemesebb azt megtartani, az eszközök mindkettő rendszeren rendelkezésre állnak.
Amúgy nekem is a Python a 2. leghasználtabb nyelvem, közvetlenül a C++ után :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!