Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen gépipénye van a program...

Milyen gépipénye van a programozásnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Venni akarok egy laptopot a tanuláshoz. A következő dolgokra fog biztosan kelleni:

Python, Perl, C, c#, JAVA, PHP, HTML, CSS, Adobe cs5 csomag.

A kérdésem hogy mi a minimális gépigénye a programozásnak.

2011. aug. 10. 10:48
 1/10 Smartguy86 ***** válasza:
Szerintem kb tök mindegy. Mondjuk ha komolyan csinálod, akkor a processzor utasításkészletei korlátozóak lehetnek, szóval nagyon régi gépet ne vegyél. De ha új a gép, akkor kb mindegy is. Legyen benne egy viszonylag erős processzor és 2-4 giga RAM.
2011. aug. 10. 11:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs MINIMÁLIS gépigénye, hiszen a legkisebb gépet is programozzák. De ha van egy géped, amin tudsz filmet nézni, azzal programozni is fogsz tudni. Ha elfut rajta a Windows akkor már jó.
2011. aug. 10. 11:28
 3/10 Pj0tr ***** válasza:
"Python, Perl, C, c#, JAVA, PHP, HTML, CSS, Adobe cs5 csomag" Ezeket te mind a 0-ról akarod elkezdeni egyszerre?
2011. aug. 10. 11:55
 4/10 anonim válasza:

Gondolom most megy főiskolára valami info-s szakra és volt annyi esze, hogy utánanézzen miket fog majd tanulni. Így az előttem szóló elég érdekes kérdést tett fel :D

A kérdezőnek:

Attól függ milyen programmal fogod ezeket a nyelveket programozni, PHP, HTML, CSS, C ezeket kis gépigényű programokkal lehet programozni.

A python, perl-t nem ismerem, de szerintem ahhoz sem kell nagy gépigény.

A JAVA és C# -nál viszont már nem árt, ha nem egy egymagos kis valamit veszel.

Én JAVA-ra Netbeanst használtam, C# ra pedig Visual studio 2010 -et, utóbbinál már melegedett a laptop rendesen :)

Nekem egy Core 2 Duo T5250 -em van, simán vitte.

2011. aug. 10. 12:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek eddig.

Nem egyszerre, a HTML,CSS és az Adobe csomag már megy a JAVA meg PHP lesz a suliban az alap kötelezők,a maradék négyet meg ebben a sorrendben ahogy sikerül.

2011. aug. 10. 15:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Van egy laptopom, Intel Celeron 2.4ghz, 512RAM 16MB vga...Az Adobe csomag már most haldoklik rajta így le akarom cserélni, de nem akarok felesleges pénzt kiadni olyan gépre, amit úgysem használok ki, mert játszani biztos nem fogok. :)
2011. aug. 10. 15:25
 7/10 sas15 ***** válasza:

ha az adobe meg a c# fontos akkor jó gép kell

ha ne makkor rakj fel valami linuxot az nem zabálja a gépet és nem kell küszködnöd a pythonnal

2011. aug. 10. 18:16
 8/10 anonim ***** válasza:
18:16 Azt értem, hogy miért járhat jobban egy linuxszal, meg azt is értem, hogy a VS gépigénye nem fehérembernek való, de hogy jön ide a Python? A legtöbb népszerű disztribúcióban alapértelmezésben van Python interpreter, és az amúgy is egy elég jó nyelv, főleg tanuláshoz.
2011. aug. 10. 19:40
 9/10 sas15 ***** válasza:

én is azt mondom....windowson telepíteni kell meg hasonló

de nemcsak tanulásra jó hanem bármire...én a c++ mellett azt használom a legtöbbet

2011. aug. 12. 23:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Jah így már értem. Azért nem olyan nagy kaland feltelepíteni egy Python környezetet, hogy csak azért oprendszert kelljen váltani :) Ha neki a Windows az ismerős környezet, akkor érdemesebb azt megtartani, az eszközök mindkettő rendszeren rendelkezésre állnak.

Amúgy nekem is a Python a 2. leghasználtabb nyelvem, közvetlenül a C++ után :)

2011. aug. 13. 10:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!