C nyelvben hogyan lehet könnyen struktúrákat kezelni?
struct person {
int age, salary;
DEPT department;
char name[12];
char address[6][20];
};
Ezzel például egy emberek struktúrát hozol létre.
Jó az ezzel a szakmával csillagászati összegeket kapsz,és akkor nyilván minden újra 20 csaj jut,és nem átlagosak.
:D
persze hogy jól keres, csak addig el is kell jutni, az meg nagyon nem egyszerű, tapasztalatból mondom, én is programtervezőre jártam, de ott is hagytam 105 társammal együtt (a 120ból:D)
csak akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha elvetemülten érdekel, és megvan hozzá a gondolkodásmódod, ez meg kb egyenlő azzal hogy kőkocka vagy, így nem fog minden ujjadra nő jutni :)
Ez igaz,szeretni kell a programozást,én speciel imádom.
De mellette testépítő edzéseket tolok.Így viszont már jut bula bőven :D:D
Nézd meg őt abszolút magyar bajnok volt többször.Meg mondanád róla,hogy programozó és rendszermérnök?
C#-ban:
public struct Profil
{
// struktúra által használt változók, adatok
public int ID;
public string nev;
public string nem;
public string lakohely;
public int kor;
// konstruktor az inicializálásra
public Profil(int k_ID, string k_nev, string k_nem, string k_lakohely, int k_kor)
{
ID = k_ID;
nev = k_nev;
nem = k_nem;
lakohely = k_lakohely;
kor = k_kor;
}
}
(A struktúra létrehozásánál, a változók elé érdemes kirakni a 'public'-ot, a hozzáférhetőség érdekében)
C++ban annyi változik, hogy:
- nem 'public struct Profil' hanem csak simán 'struct Profil'
- a változók elé nem kell a public
- nincs konstruktor
- a struktúra lezáró kapcsos zárójele után kell a ';' (pontosvessző)
hármas, a fején meg:)
nyugi én is ismerek programozó csávókat, akik jól néznek, nem is ezzel van a baj, hanem h egy másik dimenzióban járnak többnyire, csak a hozzá hasonló gondolkodásúakkal jönnek ki igazán, persze biztos van kivétel:) talán te is az vagy,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!