Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Általam készített program...

Általam készített program elterjedése illegális?

Figyelt kérdés

Csináltam egy programot és gondoltam, hogy az osztályommal megosztom, mert egy másodfokúr. megoldó progi.

Beletenném a fb. profilomat mint linkként, hogy elhiggyék én csináltam. Ebből lehet baj, ha nagyon elterjed, vagy inkább vegyem le a profilomat onnan?

2012. okt. 15. 20:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Még nem osztottam meg, szóval még módosíthatom.
2012. okt. 15. 20:14
 2/10 iostream ***** válasza:
100%
Ha tudod bizonyítani, hogy te készítetted a programot, és miért ne tudnád, akkor senki nem vádolhat semmivel. Azt semmi nem tiltja, hogy te önként és ingyenesen közzétedd valamidet.
2012. okt. 15. 20:16
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát igen, köszi!

Ezen utólag is elgondolkodtam, hogy az én engedélyemmel lehet.

2012. okt. 15. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Persze, az a tiéd, ebből neked semmi bajod nem lehet.

A kérdés inkább ott van, hogy ki használhatja rajtad kívül. Ha átküldöd valakinek, akkor azzal engedélyt adsz neki, de ha feltöltöd mondjuk egy publikus megosztóra, szerintem onnantól a "szabadalmi jogod" elveszik, és bárki használhatja, ingyenesen.

2012. okt. 15. 20:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Az engem már nem érdekel. Hobbiból csinálom :D
2012. okt. 15. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha lehet inkább a neved tedd bele maximum szerintem. :D
2012. okt. 15. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is inkább a nevedet javasolnám hogy tedd bele. Valamint ajánlom a Creative Commons licenceket:

[link]

Annyit vegyél figyelembe, hogy a készítés során mit használtál. Ha például valamilyen könyvtárat használtál, akkor meg kell nézni, hogy annak a licencében milyen megkötések vannak a használattal kapcsolatban. Vagy ha valahonnan kódot másoltál be, akkor azt is szerzői jog védi, amiről valamilyen módon nyilatkozott a szerző (ha nem, akkor minden jog fenn van tartva).

Ha mondjuk csak fogtál egy random nyelvet és írtál valami konzolos progit, akkor ezek feltehetően nem állnak fent.

Egyébként megsúgom, hogy nem fog elterjedni az a progi, biztosíthatlak hogy valaki már írt vagy hasonlót vagy jobbat, főleg ha elmondásod szerint te csak hobbi szinten űzöd. Ilyen apró szinten pedig igazából a licencelési mizériákkal nem kell foglalkozni.

Egyébként is, ha nem akarsz vele pénzt keresni vagy nem ragaszkodsz minden áron hogy megnevezzenek mint szerző, akkor egyébként is mit számít hogy ki mit tesz vele, akár közkinccsé is nyilváníthatod (ami nem nagy áldozat de jófejnek fogsz tűnni:D). Ezen a szinten egyébként sem várható visszaélés, szóval ne félj, hogy valaki ellopja vagy valami...

2012. okt. 16. 01:03
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát nem országos szinten gondolkodtam.

Kiraktam az osztályom csoportjába, hogy használják, és innen ha valaki tovább adná... De még az is csekély létszám.

2012. okt. 16. 17:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de programozok én is és nem hinném, hogy ezek nagyon bonyolult dolgok lennének. Egy másodfokú megoldó az egy gyakorló feladat kb. az elején a dolgoknak. Nem hiszem, hogy nagyon vesződnöd kéne szóval licencekkel. Ha gondolod írd bele a programba, hogy készítette XY és kész. Amúgy miért lenne illegális? Ez olyan mintha készítenél egy fotót és az lenne illegális :D
2012. okt. 16. 18:02
 10/10 anonim válasza:
Nem fogja senki ellopni. Egy ilyen programot lényegében Excel-ben is meg lehet csinálni, 5 perc alatt.
2012. okt. 17. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!