HTML, CSS. Az alapok megtanulása, milyen könyvből, oldalról?
Sziasztok!
Majd a későbbiek folyamán szeretnék webprogramozással foglalkozni(esetleg programozás,ez talán közelebb lenne hozzám,de szerintem hülye lennék hozzá)
Szóval az alapoktól kéne kezdenem,merthogy a tudásom jelenleg 0. :d
Elsőnek HTML(pontosabban HTML5,majd utána XHTML..bár nem tudom mit tanácsoltok,hogy melyiket tanuljam inkább..rögtön kezdjem az XHTML-el? ._.) és CSS(CSS3) tanulásával kezdeném a dolgot.
Jelenleg gimnazista vagyok, még van 3 évem a suliból(ezen az éven kívül)szóval nem tanfolyamra gondoltam vagy ilyesmi,mert se pénzem se időm nem lenne ehhez.:)
Helyette valami jó kis magyar oktató oldalra gondoltam,esetleg vlmi magyar oktató könyv.
Olvastam pl a HTML5 és CSS3 24 óra alatt vagy vlmi ilyesmi könyvről,hogy elvileg nem olyan rossz könyv,és azt láttam is vlhol h. le lehet tölteni.
De ez a könyv tartalmaz gyakorlati példákat feladatokat?
Nincs olyan oldal,könyv amiben vannak feladatok és megoldások is egyben? meg persze maga a tananyag?
Tudom,ismerem a w3cschools oldalát és az oldal 70%-80%-át értem is mert intenzív angolt tanulok,szóval ezzel nagy bajom nem lenne,majd egy magyar könyv ,oldal kivégzése után használnám is..de csak utána :)
Szóval:
1. HTML5 és CSS3 24 óra alatt mlyen könyv?Vannak benne feladatok,megoldások?
2.HTML5-el vagy máris XHTML-el kezdjek?
3.Milyen más könyv van ami feladatokat,megoldásokat is tartalmaz,és lehetőleg letölthető ?
4.Milyen magyar oldal van ahol ezeket el sajátíthatom?
Válaszokat előre is köszönöm szépen :)
16/l
XHTML mehet, kicsit szigorúbb, mint a sima html és érdemesebb emiatt használni. (A html5-ben pedig csak pár új feature van, könnyű átállni.)
A legjobb az általad is említett w3schools. Ha azt elolvasod és megérted és persze gyakorolsz, akkor nagyon a könyvek sem fognak tudni újat mutatni.
Hátjóó de mégis,én egy könyvel szívesebben kezdeném..ami úgy a fogalmakat is elmagyarázza alaposabban.
pl ez milyen? bár itt nincsenek feladatok ahogy elnézem ><
Értem,köszi a zöld az ment :)
éés ez most a w3schools oldalról van,szóval ez most HTML? csak mert a tananyaghoz HTML van írva,dee ez nem XHTML? csak kérdem,mert kicsit se értek hozzá..:d de kinézném h ez xhtml..ha meg ez nem az akk. hol van az oldallon az xhtml csak mert nem találom ^^"
Elvileg sima html, gyakorlatilag xhtml-nek tűnik.
A fő különbség annyi a kettő között talán csak, hogy az XHTML-ben kötelezően kisbetűsek a html tegek és köteles vagy mindet bezárni. (Még az 1 tagú elemeket is, tehát például a sortörés <br> helyett <br />!)
Mivel az X az XML-t jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!